Szüreti felvonulás

2024.07.01. 17:00

Közhírré tétetik: Tabajdon már várják a jelentkezőket!

A szüreti felvonulások ideje még odébb van és ebben a nagy kánikulában talán nehéz elképzelni, hogy idén is beköszönt az ősz. Tabajdon azonban már jó előre gondolnak erre is: várják a szüreti felvonulásra jelentkező táncosokat, szereplőket!

Borsányi Bea

A 2015-ös szüreti felvonulás szereplői

Forrás: Tabajd Kultúrház

A faluban lassan egy évszázada minden évben megtartják a szüreti felvonulást, nem sok alkalom maradt el az évek folyamán. Arra is mindig nagyon odafigyelnek, hogy tartsák a régi hagyományokat, meglegyenek a szereplők, a táncosok és élőzene kísérje a menetet, amely nem csak a falun halad végig, de átmegy a szomszédos Alcsútra is (ez nem nagy kihívás, hiszen a két település összeér). Mert ez is az évszázados hagyomány része.

Ahogy minden évben, idén is mindkét nemből várják a vállalkozó kedvű felnőtteket és gyerekeket. Jelentkezni július 19-ig lehet a kultúrházban Vancsóné Dancsi Szilviánál. Az első megbeszélést július végén tartják, a próbák augusztus első hétvégéjén indulnak. A táncot ebben az évben is Csordásné Bárányos Márta segítségével tanulhatják be a menet résztvevői. A tabajdi szüreti felvonulást október 5-én tartják.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában