Szorgos kezek

2024.07.03. 17:30

Na így kell kreatívan tölteni a nyarat! - A kézművesek Gyermekműhely táborában jártunk (galéria)

Gyermekzsivaj tölti meg ezen a héten a Fehérvári Kézművesek Egyesülete Rác utcai portáját, ahol a hagyományos Gyermekműhely napközis tábor idei első turnusa zajlik. És hogy mitől olyan vidám a hangulat? Lessünk be együtt a táborba!

Gombor Lili

Szorgos kezek a Gyermekműhelyben

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Apró kezek szorgoskodtak már kora délelőtt a Fehérvári Kézművesek Egyesülete Rác utcai portáján a Gyermekműhely táborban, ahol az egyesület mesterei foglalkoznak a gyerekekkel. Tóthné Albrecht Anikó táborvezető elmondta, hogy már öt éve tartják meg évről évre gyermektáborukat, július első hetében és augusztusban. – Több visszajáró gyermek is van, akad köztük olyan is, aki mondhatni, itt fog felnőni. Nagyon szeretik a tábort a gyerekek és a szüleik is. A minap mondta egy apuka, hogy ez a legértékesebb tábor, ahol eddig a kislánya járt. Igyekszünk a régi mesterségeket megtanítani a gyerekeknek, akik nemezelnek, szőnek, gyöngyöt fűznek és makraméznak is – mondta a táborvezető, aki varrni és patchworkozni tanítja a gyerekeket, akik a tábor végeztél 25-30 saját készítésű tárgyal térnek haza.

A Kézművesek Egyesülete kifejezetten nagy hangsúlyt helyez arra, hogy az elérhető legjobb minőségű, szép és természetes alapanyagokat használják a résztvevők – ez nemcsak az gyermektáborban, hanem az év bármilyen más programján, felnőtt műhelyfoglalkozáson, szakkörökön is nagyon fontos szempont – hangsúlyozta Tóthné Albrecht Anikó textilműves, táborvezető.

Tóthné Albrecht Anikó azt is elárulta, hogy igyekszik ilyenkor a gyerekektől is tanulni, mert az ő szemléletük teljesen más, mint egy felnőtté. – Én elindítom egy irányba, a gyerek pedig a saját szemlélete, ötletei alapján folytatja, alakítja a munkáját, amelyből szuper dolgok alakulnak ki – fogalmazott a táborvezető.

A Gyermekműhelyben munka közben folyamatosan ment a csacsogás, a viccelődés, ami élvezetes, vidám közösséggé kovácsolja a gyerekeket. Az ÖKK közleményéből kiderül az is, az idei második turnust augusztus 12–16-a között rendezik, ahol vannak még szabad helyek, így érdemes jelentkezni. A részletek és a jelentkezési lap ITT találhatóak.

Ugyancsak zajlanak egész nyáron az Egyesület felnőtt alkotó hétvégéi. A kosárfonó és a vászonszövő napok már beteltek, de lehet még jelentkezni nemezelő, bútorfestő, gyöngyfűző, üvegékszer készítő, fafaragó, csipkeverő hétvégékre, a foltvarró Asszonyműhelybe és a szabászatra.
Részletekért kattintson IDE! 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában