Az ékszerkészítés inspirációi, a család állatainak története is szóba kerül

2 órája

Szerdán megnyílik a „Mi Udvarunk” – programok, kiállítás is várja a közönséget

Július 24-én, szerdán 15 órakor ismét megnyílik Székesfehérváron Orsiékszerék udvara, ahol vasárnapig kellemes, otthonos környezetben várják a látogatókat ékszerkészítő workshopokra, programokra, vagy csak úgy, nézelődni.

Feol.hu

Az egyik sikeres program tavaly a Kákics együttes koncertje volt

Fotó: Orsiékszer

Úgy tűnik, hogy a három éve indult nyári programsorozatból már tényleg hagyomány lesz. Akkor Németh Orsolya és lánya, Tárnok Orsolya ékszerkészítők gondoltak egyet, és megnyitották udvarukat a barátok, érdeklődők előtt. Az öt nap során volt kézműveskedés a házigazdákkal, esténként zenés, verses, beszélgetős programok csalogatták a népet, mindezek hátterét pedig az idillikus helyszínen kiállított szebbnél szebb ékszerek adták.

Az idén ugyanez várható július 24-én, szerdától vasárnapig a két Orsinak és segítőiknek köszönhetően. Aki szeretne, az bejelentkezhet az önköltséges ékszerkészítő foglalkozásokra, aki viszont csak a programok miatt látogatna el Orsiék barátságos otthonába, annak sem bejelentkezésre, sem pénzre nem lesz szüksége.

A főbb események a következők: szerdán 19 órától „Források - az Orsiékszer medálok a hagyományok és inspirációk tükrében” címmel lesz előadás, beszélgetés tradíciókról. Közzé teszik továbbá a széki iratos (írásos hímzés) gyűjteményt Szentimrei Judit gyűjtéséből.

Csütörtökön 19 órakor „Egymásra találások - Nyáresti beszélgetés kutyáinkról, cicáinkról (viszonyokról, iszonyokról)” címmel hallhatjuk a család állatainak történetét. A kérdező Kozák Maya lesz.

Pénteken 20 órától „Bogotától Medellinig - Kolombia, ahogy mi éltük meg” címmel képes családi úti beszámoló következik, 20 év távlatából. Másnap, szombaton 19 órától „Találkozások” címmel kerül sor Bokros Judit és Horváth Irma estjére verssel, dallal.

Vasárnap 20 órakor zárul a hét és a „Mi Udvarunk” című sorozat, „Ecuador, a vulkánok országa a Los Andinos együttes szemével” címmel.

Az esemény teljes időtartama alatt megtekinthetők továbbá a székesfehérvári Pék Eszter Anna művésztanár látványos, a ház, a kert hangulatához illeszkedő festményei, amelyek többségén a Balaton különböző arcait figyelheti meg a látogató.

Keressék bátran a helyszínt a belváros felől a Széchenyi úti vasúti felüljáró után, jobb kéz felől!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában