Zarándoklat két keréken

2024.07.12. 14:00

Testi-lelki feltöltődés Dél-Fejérben

Újra nyeregbe pattannak az idén ötéves Nagykarácsony Testvér-településeiért Egyesület (NaTE) tagjai szombaton. A kerékpáros zarándoklat célállomása Alsószentiván, a Fatimai Szűz Mária zarándokhelyén tartandó ünnepi Szentmise.

Kecskés Zoltán

A tavalyi évben gyalog zarándokoltak az Alsószentiváni Fatimai Szűz Mária-kegyhelyhez, idén kerékpárral teszik meg az utat.

Fotó: Egyesület

A NaTE pedig minden évben útra kel, hogy egy kellemes túra keretében részt vegyen a májustól októberig minden hónap 13-án tartandó Szentmisék egyikén, az Alsószentiván búcsúja keretében. Az idei év mégis bizonyos szempontból új szeleket hoz az aktív egyesületi tagoknak. A zarándoklat részleteiről Szekeres Béláné elnök beszélt a FEOL-nak.

zarándoklat_Alsószentiván_búcsú
Zarándoklat: májustól októberig minden hónap 13-án tartanak Szentmisét a kegyhelyen.
Fotó: FMH/Archív

– Az eddigi esztendőkben ezt a 12-14 kilométert gyalogosan tettük meg, most azonban gondoltunk egy merészet és kerékpárra pattanunk! Bár a kilométerek száma ezáltal egy kicsit növekszik,  de ez nyeregben ülve nem lesz megerőltetőbb! – kezdte lelkesen, majd hozzátette, hogy szombaton reggel már fél nyolckor útra kelnek a Magyarok Nagyasszonya templom elől.

– Az első megálló Előszálláson lesz a Trianoni emlékmű parkjánál, ahonnan a csatlakozó útitársakat bevárva 8 órakor indulunk tovább úti célunk felé. Körülbelül félúton még egy pihenőt beiktatunk a Szent Róbert parknál (Előszállás), majd utunkat folytatva elérjük az Alsószentiváni Fatimai Szűz Mária-kegyhelyet. A szabadtéri, fából készült gyönyörű oltárnál tartandó Szentmisén részt veszünk, majd felkeressük a Szent Szűz Kápolnát és kissé megpihenve, lelkileg is feltöltődve hazaindulunk. Várunk a túránkra minden érdeklődőt nagy szeretettel! Korlátozott számban kerékpárt tudunk biztosítani! – zárta gondolatait Szekeres Béláné.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában