Hálakavics

2 órája

Ahol először a gyermek gyógyít 1. rész (videó)

A gyermek csontrendszere alapjaiban tér el a felnőttétől, mert a gyermek folyamatosan nő. Ennek megfelelően másként kell nyúlni a balesetet szenvedett gyermekhez.

Nagy Zoltán Péter

Fotó: Mesterséges Intelligencia

Ellátogattunk a Dr. Manninger Jenő Baleseti Központba, ami inkább hasonlít játszóházhoz, óvodához. Ott Kassai Tamás gyermektraumatológus, osztályvezető főorvos fogadott minket. A főorvos elmondta, hogy gyermekeknél a fájdalomcsillapítás legalsó foka a környezet, aminek az otthonhoz kell hasonlítania és nem egy rendelőre. És milyen egyszerű is ez a legalsó fok: nem az orvos kezdi bekötözni a gyermek kezét, hanem először a gyermek kötözi a mackó kezét, és utána már senki nem fél a kötözéstől. Tudni kell, Magyarországon nincsen gyermektraumatológia, Kassai doktoréké lesz az első, mert egyelőre az is általános traumatológiaként működik.

De megtudtuk, hogy már tervben van gyermektraumatológiai központok kialakítása. Szinte adta magát a kérdés, mi lesz Székesfehérvárral? Nézzék meg kisfilmünket!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában