A sötét oldal újra támad

11 órája

Kinek érdeke, hogy jó ruhába öltöztessék a kannabiszt? (videó)

Nagy Zoltán Péter

Fotó: Mesterséges Intelligencia

150 évvel ezelőtt jelent meg először Európában a kannabisz vagy más néven marihuána. Sokan, még az orvosok is csodaszerként tekintettek a hamis pillanatokat adó anyagra. Aztán nyolcvan év megfigyelés, millió tapasztalat bizonyította, hogy nemcsak nem csodaszer, de kimondottan ártalmas is. Ezért a nemzetközi szervezetek, orvosok ajánlásokat tettek a betiltására. Szép lassan ki is ment a mindennapokból.

Fotó: Mesterséges Intelligencia

Erre ma újra rá akarnak csodálkozni emberek a marihuánára. Újra legalizálják elmebeteg politikusok, ismét csodaszert látnak benne. Haller József neurobiológus, a Drogkutató Intézet igazgatója feltette a kérdést: Újra nyolcvan évnek kell eltelnie, hogy rájöjjenek, a marihuána árt? Megint előrukkolnak nyerészkedni akarók, hogy a marihuána csökkenti a depressziót, miközben egy évszázad klinikai tapasztalata bizonyítja az ellenkezőjét. Nézzék, hallgassák meg beszélgetésünket e témában!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában