Élet a csirkerizsen túl

2 órája

Öt étel kimagasló fehérjetartalommal

Az egészséges táplálkozás egyik alapköve a kellő mennyiségű fehérje bevitel. Ám egy idő után a fehérje turmix, és a csirkemell unalmassá válhat. Cikkünkben ebben nyújtunk segítséget, öt alternatívát mutatunk be.

Feol.hu

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Cottage cheese

A cottage cheese egy alacsony zsírtartalmú, magas fehérjetartalmú tejtermék, amely kiválóan alkalmas diétás ételekhez és sportolók számára. Egy adag cottage cheese körülbelül 24 gramm fehérjét tartalmaz. – írja társoldalunk a zaol.hu.

Lencse

A lencse kiváló növényi fehérjeforrás, amely gazdag esszenciális aminosavakban. Emellett a lencse magas rosttartalmának köszönhetően elősegíti az emésztést és hosszabb ideig teltségérzetet biztosít. Egy tányér főtt lencse körülbelül 20 gramm fehérjét tartalmaz.

Tonhal konzerv

A tonhal konzerv különösen népszerű a sportolók és egészségtudatos emberek körében a magas fehérjetatalma miatt. Egy adag tonhal konzerv általában körülbelül 20-25 gramm fehérjét tartalmaz. Célszerű odafigyelni, hogy ha erre az ételre esik a választásunk, akkor ne az olajos verziót, hanem a saját levében készült fajtát válasszuk!

Lazac

A lazac tökéletes alternatívája a csirkemellnek, amely hozzájárul az izomépítéshez és a sejtek regenerálódásához. Egy 220 grammos adag lazac körülbelül 55  gramm fehérjét tartalmaz, ami jelentősen hozzájárul a napi fehérjeszükséglet kielégítéséhez.

Tofu 

A tofu az egyik legnépszerűbb fehérjeforrás a vegetáriánusok étrendjében, melyet szójatejből készítenek, rendkívül sokoldalú élelmiszer, különféle ízeket és textúrákat képes felvenni a főzés során. Gazdag ásványi anyagokban, például kalciumban és vasban, átlagosan pedig 100 gramm tofu 17 gramm fehérjét is tartalmazhat.

Forrás: zaol.hu

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában