Mosolyt csal az arcokra

2024.09.25. 07:00

Gárdonyi aluljáró: még szebb lett, mint volt (galéria, videó)

Az utazóközönség, a Velencei-tó élővilága és a két közeli nagyváros is megjelenik a Velencei-tó egyik legújabb művészeti projektjén. A gárdonyi aluljáró megszépült.

S. Töttő Rita

Megszínezi a szürke, rohanós hétköznapokat a gárdonyi aluljáró csodaszép fala

Fotó:  Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Halak, madarak, sétáló, bicikliző emberek, „ismerős arcok”, valamint Székesfehérvár és Budapest is megjelenik a gárdonyi aluljáró faldekorációs projektjén, melynek megvalósítására a város önkormányzata kérte fel Ferencz Klára művésztanárt. A falfestmény első része már tavaly ősszel elkészült , mostanra pedig az aluljáró még nagyobb szeletét sikerült megfesteniük azoknak a művészeknek, akik Klárával együtt részt vettek az alkotásban. Így például megköszönte az együttműködést Ferencz Klárának, Nagy Friderikának, Bodács Bencének, Gróf Péternek, továbbá Baricza Evelinnek, Kovács Samunak és Pethes Adriennek is.

- A munka második részét augusztusban kezdtük el és a mai nappal fejeztük be – árulta el a feol.hu-nak a projekt megálmodója és kivitelezője. Dézsi Zoltán, a MÁV területi igazgatóságának munkatársa hozzátette:

A MÁV részéről is fontos, hogy ilyen szép környezet fogadja az érkezőket és távozókat, ezért az önkormányzattal együttműködve részt vettünk a díszítőfestés elkészítésében. A burkolat nagynyomású tisztítását elvégeztük, de túl kopott és öreg ahhoz, hogy megújuljon – tette hozzá a MÁV szakembere, ígéretet téve, hogy tavasszal új műgyanta burkolat kerül az aluljáró padlózatára.

Tóth István, Gárdony leköszönő polgármestere az aluljáró díszítőfestésének ünnepélyes átadóján megköszönte a művészek munkáját.

– A szép munkát az emberek megbecsülik, így a tavaly megkezdett festés idén is folytatódott. Az érdem Ferencz Kláráé és munkatársaié, akiknek köszönhetően ezek a felületek megújulhattak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában