Higgy és bízz!

2 órája

Szüreti felvonulás: Nem hagyták, hogy elmossa az eső (videó, galéria)

Nem adták fel Kincsesbányán a szüreti felvonulás szervezői és résztvevői, hittek és bíztak, és kitartásuk meghozta a gyümölcsét, nem maradt el az rendezvény. A hátaslovakkal is színesített menetben nem csak a lovasfogatok teltek meg résztvevőkkel, hanem a szüreti kisvonat kupéi is.

Palocsai Jenő

Nem csak a zene, a tánc és a jófajta bor szerepelt a felvonuláson. Előkerült az ostor is

Fotó: PJD / FMH

Szüreti felvonulást szervezett Kincsesbánya Önkormányzata szeptember 28. napjára. Az időjárás előrejelzés adatai még egészen kecsegtetők voltak a hét elején, de végül mégis eső fogadta a rendezvényre érkezőket. Bár többen elmentek, a kitartó mag hitt és bízott az égiekben, és nem hiába. Kis csúszással, de mégis végigjárta a menet a kitűzött utat a strandtól a Rák-hegyig és vissza. Útközben több megálló is volt, köztük a helyi idősotthon.

A Platán Idősek Ápolási Otthona állandó megálló a menetnek, ám a szokások szerint a lakók szoktak kijönni, hogy megcsodálják a lovakat, hogy megnézzék a táncot, hogy meghallgassák az éneket és hogy megtapsolják az előadást. A rossz idő miatt nem tudtak kijönni, így a menet énekes és táncos része ment fel hozzájuk az emeletre.

A szüreti felvonulás kígyózó sora hátaslovakból, lovas fogatokból és a szüreti kisvonatból állt. A több megállós, hosszú útra azért mertek vállalkozni, mert mindenki duzzadt, ha nem is az erőtől, de a délelőtt sokat dolgozó hat főzőcsapat finomságaitól, illetve az önkormányzat által készített faluebédtől, valamint a meghirdetett bor- és pálinkamustrától biztosan.

A Rák-hegy csak az állomása volt a szüreti felvonulásnak, nem a célja. A menet a legvégén visszafordult, és megpihent a kiindulási pontnál. Ám a strandnál nem sokat lehetett pihenni, ugyanis este 18 órára meghirdették a szervezők a pásztortüzet. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában