Jó időt ígérnek

2 órája

Botanikai séta: Utolsó esély idén a kellemes időre

Szakértő bevonásával tartanak vezetett kirándulásokat a Károlyi-kastély kertjében. A botanikai séta még eső esetén sem marad el, így egészen biztos, hogy október 20-án is megcsodálhatják majd az érdeklődők, hogy hogyan is fordul a világ nyárból az őszbe.

Palocsai Jenő

Fotó: Illusztráció / Palocsai Jenő

A botanikai sétát a vácrátóti MTA Nemzeti Botanikus Kert munkatársai tervezték meg a Károlyi-kastély számára. Azóta számtalan alkalommal, havi rendszerességgel járják végig az érdeklődők a kert ösvényeit, a rétjeit, tanösvényeit.

Október 20-án, vasárnap indul a soron következő botanikai séta, melyen Györök Orsolya tájépítészmérnök vezeti majd az eseményre előre regisztrált vendégeket.

A 22.5 hektáros kert nem csak egyedülálló látványosság, de természetvédelmi terület is, melyen láthatók a rekonstrukció kapcsán frissen telepített növények éppúgy, mint a 100-170 éves őshonos és egzóta faállomány.

Talán az októberi séta az utolsó esély, hogy még kellemes időjárás és sok színes lomb legyen a túra kísérője. A következő botanikai séta november 17-én lesz. A napsütés akkor sem kizárt, de addigra egy lombtalan, egészen más erdő és kert szépségei tárulnak fel az érdeklődők előtt. Olyan dolgok, amiket nyáron a lombhullatók levelei elrejtettek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában