Tökfaragás zsíros kenyér partyval

2 órája

Halloween: Amit délután megfaragtak, azzal este fel is vonultak Kisfaludon

Sok vidám gyermek és felnőtt faragta mosolygósra a tököket estébe nyúlóan pénteken, a Kisfaludi Közösségi Házban. A rendezvény már nem új keletű, az itt élő derék emberek – immáron többekkel kiegészülve – a halloween jegyében töklámpásokat készítenek, hogy aztán amit délután jól megfaragtak, azzal este fel is vonuljanak.

Kecskés Zoltán

Tök nyüzsgő nap volt Kisfaludon, a töklámpásaik beragyogták az estét.

Fotó: Nagy Norbert

A hagyományos őszi esemény a Kisfaludi Hagyományőrző Kulturális Egyesület és a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ szervezésében valósult meg idén is, mégis minden alkalommal úgy érezik a résztvevők, hogy egy újabb csodába csöppentek. 

Halloween_tökfaragás
Valakik beöltözve készültek a délutánra, megadták a módját úgymond és milyen jól tették.
Fotó: Nagy Norbert

A program évről évre ugyanaz, mégis valahogy a közös alkotás öröme, a jó hangulat, a finom zsíros kenyér egy kellemes forralt bor, vagy meleg tea társaságában megédesíti az élményt és egyedülállóvá teszi.

Halloween_tökfaragás
Fogytak a zsíros kenyerek és az egyéb finomságok a munka végeztével. 
Fotó: Nagy Norbert

Sokan neki gyürkőzve – egyes számítások szerint akár 120-an is lehettek –, feltűrt ingujjal álltak neki a nagyméretű termények megmunkálásának, hogy aztán az est leszálltakor mécsest tegyenek a kifaragott tökökbe és végigvonuljanak az utcán egészen a Bringa Presszóig. A túra végén –annak rendje és módja szerint –  készültek a selfik, a csoportképek, miközben az alkotó családok jóízűen falatoztak a halloweeni finomságokból.  
 

Halloween_tökfaragás
A kitartó alkotók összeálltak egy fotóra is.
Fotó: Nagy Norbert

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában