Horgászat

2019.07.22. 08:30

Félmillióan pecáznak, a MOHOSZ-nál elégedettek a regisztrációk számával

Ingyenes az állami horgászvizsga, július 1-jétől integrálódott a turista horgászjegyek kiváltása is, ezzel egyenes arányban nőtt a horgászok száma is.

Káldor András

Horgász. Folytatódik a digitális átállás

Fotó: Shutterstock

Június 19-én lezárásra került az 500 ezredik érvényes horgász regisztráció. Mint ismeretes, a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) 2019. január 1-jétől már jogszabályi felhatalmazás alapján, közfeladat-ellátása keretében irányítja és felügyeli a kötelező személyi regisztrációt, a Magyar Horgászkártya és az állami horgászjegyek működtetését. A kormány döntése alapján az ingyenessé vált, átalakított állami horgászvizsgarendszer horgászszövetségi indítása után július 1-jétől a HORINFO rendszer működése kibővült a horgászatot kipróbálni szándékozók turista állami horgászjegyének kiadásával is. A digitális átállás folytatódik, így a következő lépésekben 2020-tól a horgászjegyek mellett fokozatosan lehetségessé válhat a tagdíjak és a területi jegyek széles spektrumának elektronikus vásárlása is.

A MOHOSZ az elmúlt időszakban a regisztrációval kapcsolatban az adatbázis hitelességét biztosító adóazonosító jel felhasználásával, a felhasználás jogszerűségével kapcsolatban felmerülő hírekre és kérdésekre reagálva jelezni kívánja, hogy jelenleg rendelkezik a tárgyi adatkezelés lehetőségével, és közfeladatellátása, benne a hiteles és teljes állami adatbázis biztosítása érdekében az Agrárminisztériummal közösen, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hivatal iránymutatása alapján dolgozik a végleges megoldási módozat megteremtésén. A Magyar Országos Horgász Szövetség megköszöni valamennyi horgász és horgászszervezet, értékesítési pont támogatását, közreműködését, ennek eredményeként a mai napig az 514 ezer lezárt regisztráció után a 453 ezret meghaladó számú állami horgászjegy kiváltását, valamint az új rendszerben történő, július 16-án már az ezer főt meghaladó turista állami jegy­értékesítést és a több ezer új horgászvizsgázó aktivitását is.

Horgász. Folytatódik a digitális átállás
Fotó: Shutterstock

Ezen számok jól bizonyítják, hogy Magyarországon is egyre jelentősebb társadalmi igény van a szabadidő természetben való, sok élményt adó és sportcélú eltöltésére, vagy akár a sikeres horgászat eredményeként egy finom vacsora alapanyagát is eredményező, jellemzően társas eltöltésére.

Az online regisztráció és igénylés, illetve a jegyvásárlás elvégezhető bármely típusú elektronikus eszközről. Fontos tudnivaló, hogy a turista állami jegy vásárlása már csak online módon lehetséges.

Annak érdekében, hogy a horgászkártya kiváltása a számítógéppel, vagy okostelefonnal nem rendelkezők, vagy megfelelő informatikai ismerettel nem bíró horgászok számára is zökkenőmentes legyen, az adminisztráció személyesen is elvégezhető valamennyi, az állami horgászjegy értékesítésében eddig is részt vevő és a támogatást vállaló mintegy 1200 horgászszervezeti regisztrációs ponton. Ebben az esetben a regisztrációs pontok munkatársai végzik el a regisztrációt és a horgászkártya igénylést a helyben átadott iratok alapján.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában