Önzetlen összefogás

2020.09.21. 15:30

Lisztadományt adnak a rászorulóknak megyeszerte

A Magyarok kenyere – 15 millió búzaszem program megyei adományozóünnepségét szombaton rendezték a faluban. A Kárpát-medencei magyar gazdatársadalom önzetlen, segítő szándékú összefogása immár igazi sikertörténet.

V. Varga József

Bucsi László, a megyei kórház főigazgatója (b), Jakab István és Varga Imre István

Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

– Ez a sikertörténet egyszerre szimbolizálja a nemzet megmaradásáért tett erőfeszítéseket és az egymás iránti szolidaritást – hangsúlyozta Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetségének (Magosz) elnöke. – A program indulásakor, 2011-ben 10 tonna gabona gyűlt össze, ami mostanra meghaladja az 1000 tonnát. A végleges magyarországi, illetve Kárpát-medencei összesítés még nem fejeződött be. A központi adományozás ünnepét októberben tartjuk a Felvidéken.

Bucsi László, a megyei kórház főigazgatója (b), Jakab István és Varga Imre István
Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

Varga Imre István, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Fejér megyei szervezetének elnöke a megyei adatokról már be tudott számolni. 219 gazda 24 350 kilogramm búzát adományozott, melyből 1 466 784 forint értékben 12 600 kilogramm lisztet tudnak adományozni. A Magosz és a megyei agrárkamara elnöke a lisztadományokat jelképesen, a díszes adományozólevél kíséretében tizenegy, a rászoruló gyerekeket képviselő szervezetnek adta át az ünnepségen.

 

A megyei kedvezményezettek: Alap Községért Egyesület, Alcsútdoboz Községért Alapítvány, Etyek önkormányzata, Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház, Gánt társadalmi szervezete, Magyar Máltai Szeretetszolgálat Közép-dunántúli régiója, Magyar Vöröskereszt Fejér megyei szervezete, Mány önkormányzata, Pázmándi Óvoda Gyermekeiért Alapítvány, Sárrét Kistáj Önkormányzati Társulás, Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Fejér megyei kirendeltsége.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában