Frissen Fejérből

2021.09.05. 13:00

Munkahelyi támogatás a vállalkozásoknak

Október elsejétől pályázhatnak a vállalkozások a munkahelyi képzéseket támogató kormányzati programra.

FMH

Az információs technológiai fejlődés is fontos

Fotó: Pixabay

Alapvetően egy hetvenmilliárd forintos programról van szó; első körben 15 milliárd forintos keretösszegre pályázhatnak a vállalkozások. Az MTI-ben megjelent információk alapján az ötvennél kevesebb főt foglalkoztató hazai mikro- és kisvállalkozásoknál dolgozók vállalati képzéséhez 70 százalékos támogatást nyújtanak, valamint a kieső munkaidőre jutó munkabér 70 százalékát is átvállalja a program. A közepes méretű vállalkozások esetében a támogatás 60, a nagyvállalatoknál 50 százalékos.

György László államtitkár kiemelte, nem „ingyen pénzt” kapnak a résztvevők: a munkavállalóknak tanulniuk kell, a munkáltatóknak pedig legalább egy évig tovább kell foglalkoztatniuk a vállalati képzési program résztvevőit, és a bérüket is a minimálbér növekedésének ütemét meghaladóan kell emelni.

Az információs technológiai fejlődés is fontos
Fotó: Pixabay

Kiderült, a vállalati igényeknek megfelelően a képzések lehetnek vállalati belső képzések, de külső képző intézményeket is igénybe lehet venni. Az államtitkár hozzátette: a képzések hatékonyságát mérik majd.

A program részleteiről szólva Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára elmondta, hogy négy területen indulnak képzések, szakmai ismeretek megszerzése mellett támogatják a kommunikációs, az információs technológiai, valamint az alapvető nyelvi képzéseket.

A vállalati képzési program elindításának fontos oka, hogy a gazdasági növekedéshez erősíteni kell a munka hatékonyságát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!