országos pályázat

2018.12.05. 15:28

Korszerű felszerelések az önkéntes és az önkormányzati tűzoltóknak

Fejér megyét érintően huszonöt önkéntes tűzoltó egyesület és egy járási mentőcsoport vett részt eredményesen az önkéntes tűzoltó egyesületek és mentőszervezetek idei országos pályázatán.

Katasztrófavédelem

Fotó: Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó főhadnagy

A szervezetek szertár felújításra, működési költségekre, tűzoltó technikai felszerelésekre, védőeszközökre és oktatásra nyertek támogatást. Az új eszközöket és felszereléseket december 5-én, az önkéntesek nemzetközi napján adták át a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon. Ugyancsak ekkor vették át a szintén pályázati forrásból beszerzett eszközeiket a Fejér megyei önkormányzati tűzoltóságok is. Az elnyert támogatások összértéke meghaladja a harmincöt millió forintot.

Fotó: Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó főhadnagy

A megítélt informatikai eszközöket, védőruházatot, tömlőket, létrákat, kéziszerszámokat, motoros láncfűrészeket és szivattyúkat Magosi Lajos tűzoltó ezredes, katasztrófavédelmi igazgató adta át a szervezetek képviselőinek. Az ezredes köszöntőjében a megye mentő tűzvédelmében kiemelt szerepet betöltő önkéntes tűzoltók elhivatottságát hangsúlyozta. Szerepvállalásuk mellett nagyon fontos, hogy a legkorszerűbb eszközökkel tudják kiegészíteni a hivatásos katasztrófavédelmi szervek tevékenységét – tette hozzá az igazgató.

A önkéntes tűzoltó egyesületek 2018. évi pályázatán eredményesen vett részt Fejér megyéből a baracsi, a bodajki, a csákberényi, a csákvári, a csókakői, a daruszentmiklósi, a dégi, a fehérvárcsurgói, az iszkaszentgyörgyi, az isztiméri, a lajoskomáromi, a lovasberényi, a magyaralmási, a mezőfalvai, a móri, a pázmándi, a polgárdi, a pusztaszabolcsi, a sárosdi, a székesfehérvári és a velencei, Bács-Kiskun megyéből a kunszentmiklósi, a dunavecsei és a szalkszentmártoni, valamint Tolna megyéből a simontornyai önkéntes tűzoltó egyesület.

/Támogatás összértéke: 19,2 millió forint/

Fotó: Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó főhadnagy

A mentőszervezetek közül a sárbogárdi járási mentőcsoport tagjaként a sárosdi önkéntes tűzoltó egyesület részesült támogatásban.

/Támogatás összértéke: 1,6 millió forint/

Az idei évben először írták ki az önkormányzati tűzoltóságok eszközfejlesztését célzó pályázatot, amelynek elbírálását követően Fejér megyéből négy szervezet jut összesen tizennégy és fél millió forint támogatáshoz. A bicskei, a móri, a polgárdi és a váli önkormányzati tűzoltóság a rendelkezésre álló forrást a kötelezően előírt tűzoltóvédő- és tűzoltótechnikai eszközökre, valamint a készenlétben tartott gépjárműfecskendő vagy már meglévő technikai eszköz felújítására fordíthatja – írja a katasztrófavédelem.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!