Frissen Fejérből

2021.06.25. 12:45

Nem bírt leállni a lopással a büntetett előéletű, ercsi férfi

A Székesfehérvári Járási Ügyészség többrendbeli minősített lopás bűntette miatt indult büntetőeljárás során indítványozta annak a 26 éves férfinak a letartóztatását, aki sorozatjelleggel követett el lopásokat Ercsiben.

Fejér Megyei Főügyészség

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2020. március 6-án egy mobil szaküzlet redőnyét leszakította, az ablaküveget betörte, és a résen át több mint fél millió forint összegű mobilkészüléket vitt magával. A férfi 2021. január 27-én hajnalban egy ipari területen álló konténerekből közel másfél millió forint összegben ipari szerszámgépeket lopott. Ez év május 23-án egy lakóház melléképületéből egy 250.000,-Ft értékű ütvefúrót, másnap társával együtt egy mezőgazdasági bolt udvaráról négy alumínium létrát vitt el. A megalapozott gyanú szerint továbbá május 28-án nem sokkal éjfél után egy ház udvarán álló lakókocsi ajtajáról leverte a lakatot, és 360.000,-Ft értékben műszaki gépeket és alkatrészeket lopott el a járműből. A többszörösen büntetett előéletű férfi több büntetőeljárás, valamint felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt állva, sorozatjelleggel követte el a bűncselekményeket, ezért fennáll a bűnismétlés veszélye. A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott, és elrendelte a férfi letartóztatását. A bíróság döntése ellen a terhelt és védője fellebbezést jelentett be – tájékoztatott Palkovitsné dr. Kész Anikó helyettes sajtószóvivő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!