Frissen Fejérből

2021.11.04. 11:30

Elzárták a vizet a tűzoltók elől Velencén

Tetőtér-beépítéses családi ház gyulladt ki kedden, az esti órákban a tóparti városban.

Tihanyi Tamás

Ötórás munkával fékezték meg a lángokat

Fotó: Tihanyi Tamás

– Tegnap olyan nyolc óra harminc körül, amikor a gyerek végzett a fürdéssel és elkezdte leengedni a kádat, arra lettünk figyelmesek, hogy az alsó szinten, a födémen elkezdett csepegni a víz a lámpa mellett, majd a következő pillanatban elment az áram, valami levágta a biztosítékot és elkezdett lángolni a fából készült födém – idézte fel a történteket Ősze Zoltán, miközben fejlámpával felszerelve igyekezett menteni, ami még menthető volt. – A család menekülni kezdett, leakasztottuk az autó kulcsát, de mivel nem volt áram, a kapu nem nyílt ki, ezért inkább mindenki átment a szomszédba. A feleségem még visszafutott, és az előszobából ki tudott menteni egy kabátot.

Ötórás munkával fékezték meg a lángokat
Fotó: Tihanyi Tamás

A háromszintes házat elborította a füst és minden égett. A tűzoltók rendkívül gyorsan, tizenöt percen belül a helyszínre értek, jöttek a helyiek és a székesfehérváriak is.

– Megdöbbentő volt, hogy a DRV elzárta a vizet, mert azt hitték, csőtörés van, ezért a tűzoltók nem tudták megkezdeni az oltást – folytatta Ősze Zoltán. – Három autónak el kellett mennie vizet vételezni. Ezúton köszönöm a DRV-nek… De aztán a tűzoltók rendkívül szakszerűen eloltották először kívülről a tüzet, aztán ahol tudtak, bejöttek, kármentesítettek, és úgy éjjel fél egyre sikerült teljesen elfojtani a lángokat. Az utómunkálatokkal már nem tudom, mire végeztek, mert megvizsgálták a falat, nincsenek-e tűzfészkek, nehogy újra lángra lobbanjon valami. Most itt vagyunk, és reggel óta dolgozunk, amit lehet, kipakolunk.

Az ötgyermekes család háza – három gyerek lakik még otthon –, eladás előtt állt, 129 millió forintért volt meghirdetve, most pedig csak a telek értékével számolhat a szerencsétlenül járt família. Ősze Zoltán felesége elmondja, hogy négyezer ismerőse van a közösségi hálón, ahol már pénzt gyűjtenek, és bizonyára más módon is tudnak segíteni.

– Emberségből az egész Csemete utca kaphat egy jelest! – mondja az asszony, aki aztán hozzáteszi: – Ha valaki tudna egy konténert, és valakik jönnének segíteni, ez jó volna. És a telek eladó. Egy hónapra már megoldódott a lakhatási gondunk, de utána nem tudjuk, hová költözhetünk majd, a bútort sem tudjuk addig hová tenni. Ruhát sokat kapunk, a környékbeliek hajnal óta gyűjtenek, azt se tudják, hová rakják le a csomagokat.

És egy szomorú tény a végére. A ház nem volt biztosítva. Ezért a telket tudják csak eladni, de addig, legalább fél évig valahol lakniuk kell: ehhez várnak valamilyen segítséget.

[embed]https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/ot-oran-at-oltottak-a-kigyulladt-csaladi-hazat-velencen-5416976/[/embed]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!