Lélekjelenlét, gyors döntés, helytállás

2023.07.24. 13:44

Egy móri rendőr, Farkas Noémi segített a 81-es úti életmentésben

Amint arról a feol elsőként beszámolt, szombat délután a 81-es út mellett sikerült megmenteni egy nő életét. Mostanra kiderült, hogy egy móri rendőr oroszlánrészt vállalt abban, hogy a 34 éves nő életben maradjon.

Forrás: Facebook

"Nem történt baleset, de úgy tudjuk, újraélesztés zajlott a 81-es főút mentén szombaton késő délután, Székesfehérvár irányába haladva, nem sokkal Fehérvárcsurgó előtt, Mór térségében" - számoltunk be róla még szombaton. Akkori információnk szerint a rendőrség elsőként kiérkező baleseti helyszínelője kezdte meg, illetve folytatta az újraélesztést. Még aznap kora este megkérdeztük a rendőrséget, hogy helyes-e ez az információnk. 

Az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeleténél is érdeklődtünk, ahonnan gyorsan válaszoltak, eszerint a helyszínre riasztott mentőegység egy középkorú nőt stabil állapotban szállított a területileg illetékes kórházba. 

A rendőrségtől vasárnap azt a választ kaptuk, hogy türelmünket kérik a válaszadásig. Aztán hétfőn a vármegyei rendőrfőkapitányság közöségi oldalán jelent meg a hír, miszerint a "Móri Rendőrkapitányság balesethelyszínelője, Farkas Noémi r. őrmester 2023. július 22-én délután a 81-es számú főút 16-os kilométerszelvényében, Mórnál arra lett figyelmes, hogy az út szélére húzódva áll egy jármű és körülötte több személy izgatottan várakozott. Az autóhoz közeledve látta, amint egy illető egy fiatal nő újraélesztését végzi éppen." A rendőr látta, hogy az újraélesztést próbáló illető már jócskán elfáradt, ezért ő folytatta tovább a mellkasi kompresszió végzését egészen a mentők kiérkezéséig, akik a 34 éves Fejér vármegyei lakos állapotát stabilizálták, majd a kórházba vitték.

szerző:FMH

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!