Egy elhunyt, nyolc maradandó fogyatékosság, öt súlyos sérülés...

2023.07.11. 10:49

Halálos tömegszerencsétlenség a 81-es főúton

Nem tartotta be a követési távolságot és ezzel halálos tömegszerencsétlenséget okozott egy buszvezető 2021. június 24-én a 81-es számú főúton.

Déri Brenda

A vádirat szerint a férfi tavaly június 24-én egy cég munkásokat szállító autóbuszával közlekedett a 81-es főúton, Mórról Székesfehérvárra, amelyen legalább tíz utas tartózkodott. A vádlottal együtt többen haladtak konvojban, amikor az úttesten egy műszaki hibás járműszerelvény állt, amely miatt a mögötte közlekedőknek lassítani kellett. A vádlott mivel nem tartotta be a követési távolságot a vészfékezés ellenére is nekiütközött az előtte haladó kisbusznak, amely átlökődött a szemközti forgalmi sávba, ahol nekiment egy pótkocsis nyerges vontatóból álló járműszerelvénynek, majd ismét ütközött a vádlotti járművel. A kétszeri ütközést elszenvedő autóbusz vezetője olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A baleset következtében nyolcan maradandó fogyatékosságot, öten súlyos, míg nyolcan könnyű személyi sérülést szenvedtek.

A Székesfehérvári Járási Ügyészség halálos tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt vádat emelt a férfival szemben, valamint vádiratában indítványozta a szabadságvesztés büntetés kiszabását és a közúti járművezetéstől eltiltást.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!