Frissen Fejérből

2023.07.01. 08:33

Ne lepődjünk meg: folyamatosan drónoznak a rendőrök Fejérben

Az elmúlt időszakban nem csak Székesfehérváron, hanem a Velencei-tónál vagy éppen Dunaújvárosban is a magasból ellenőrizték a rendőrök az autósokat. Mint a közösségi oldalán írja a vármegyei rendőrfőkapitányság: gyakorlatilag folyamatosak lesznek az ilyen jellegű ellenőrzések!

Házi Péter

Forrás: FVMRFK

Amint arról néhány napja beszámoltunk, a Gárdonyi Rendőrkapitányság szakemberei a vasúti átjárókon való átkelés szabályainak betartását, illetve a biztonsági övek, gyermekülések használatát ellenőrizték a drónok segítségével a Velencei-tónál.  Azt megelőzően Bicske környékén, az 1-es főúton vetettek be légi segítőket, de Dunaújvárosban és Székesfehérváron is láthattak már az autósok, járókelők "felettük lebegő" szerkezeteket.

Forrás:  FVMRFK

A megyei rendőrfőkapitányság információs közösségi oldala szerint a drónnal történő ellenőrzések vármegyénk területén gyakorlatilag folyamatosak, melyeknek célja a közlekedésbiztonsági helyzet javítása, a baleseti szempontból kiemelt szabályszegések visszaszorítása a szabálytalanul közlekedők kiszűrésével. 
 

Forrás:  FVMRFK

A drónos ellenőrzésekről egyébként azonnal "értesülnek" a szabálytalankodók, ugyanis a rendőrök "földön dolgozó" egységei minden esetben megállítják a szabálytalanságot elkövetőt. Tehát ha valaki például áthajt a piros jelzésen vagy éppen szabálytalanul előz, azt a drón a levegőből rögzíti, s a kereszteződés másik felén vagy az úton kicsit arrébb már ott vannak a rendőrség munkatársai, akik megállítják a szabálytalanul közlekedőket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!