Volt dolog bőven

2024.04.04. 11:46

27 ittas sofőr és 1375 hívás – így telt az OMSZ és a rendőrség húsvéti hosszúhétvégéje

Ahogy arról már olvashattak a katasztrófavédelem munkatársainak közel 50 helyszínre kellett kivonulniuk a húsvéti hosszúhétvégén a megyében. Szerencsére azonban egyik esetben sem történt személyi sérülés. De mit mond az Országos Mentőszolgálat és a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság? Nekik hogy telt ez az időszak? Erről kérdeztük tőlük.

Déri Brenda

Fotó: Fehér Gábor / FMH-Archív

Az OMSZ megkeresésünkre elmondta: rendkívüli esemény nem történt a megyében. 4 nap alatt 1375 hívás érkezett a székesfehérvári mentésirányításhoz, 608 mentési feladatot láttak el és 4 esetben kellett kivonulniuk közlekedési balesethez.

A rendőrök ezen időszak alatt a megye útjain 27 ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból, akik közül 17 személy ellen büntetőeljárás, 10 járművezető esetében pedig közigazgatási eljárás indult.

Mint írták az ittas járművezetés a vezető baleseti okok között szerepel, ezért kiemelt figyelmet fordítanak azok kiszűrésére, akik alkoholtól befolyásolt állapotban ülnek biciklire, motorra vagy egyéb jármű volánja mögé. 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!