Banki ügyintézős-módszerrel

2024.07.07. 16:00

Dunaújvárosi, besnyői és adonyi polgárt károsítottak meg összesen hatmillió forinttal

Banki ügyintézőnek adták ki magukat a csalók abban a három esetben, amelynek során egy dunaújvárosi, egy adonyi és egy besnyői polgártól szereztek meg összesen több, mint hat millió forintot az elmúlt hónapban. - olvasható a duol.hu oldalán.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

A besnyői férfit azzal a szöveggel ejtettek át, hogy támadást észleltek a bankszámláján, és kérték, hogy adja meg a jelszavait, a netbankos belépési adatait, mert csak így tudják biztonságossá tenni a számláját. A férfi meg is adta, majd később azzal szembesült, hogy 2,4 millió forintot elutaltak a saját számlájáról két külföldi számlára.

A dunaújvárosi hölgynek azt mondták a csalók, hogy gyanús tranzakciót láttak a számláján, a biztonság érdekében pedig elkérték a banki adatait, amelyek birtokában vissza is éltek vele a csalók, és több, mint egymillió forinttal károsították meg.

Az adonyi nőnél ugyancsak a bankszámla biztonságára hivatkoztak, ám tőle nem adatokat kértek, hanem azt, hogy küldje át a pénzét egy másik számlára. A nő azt tette, amit a csaló mondott, így került át 2,7 millió forintja egy konkrétan F. Barnabás néven lévő számlára.

Cikk forrása: duol.hu 

Cikk szerzője: Molnár Emese

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában