A múlt heti razzia eredménye

2024.07.09. 16:00

Közel nyolcszázan nyomták jobban a gázt a kelleténél!

Ismét rendőrségi akció volt az utakon a múlt héten. Az eredmények jól mutatják, hogy a többszöri figyelmeztetések ellenére sem vették el sokan a gázpedálról a lábukat. A Fejér vármegyei rendőrség tájékoztatójából kiderül az is, hogy sok esetben a biztonsági öv használatát is elmulasztották a közlekedők.

Kecskés Zoltán

Több százan lépték át a sebességhatárt a megye útjain.

Forrás: Fejér vármegyei rendőrség

Egy kattintás, amely életeket menthet! – hívták fel a figyelmet néhány nappal ezelőtt megyei rendőreink a biztonsági öv használatára. Július 1-7. között a sebességmérési akciók keretében az ittasság mellett ezt is ellenőrizték. A statisztikából kiderült, hogy a rendőrök 150 esetben intézkedtek a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt, és 3 alkalommal a gyermekbiztonsági rendszer helytelen használatát állapították meg. 

Ittas vezetés miatt 9 alkalommal intézkedtek, míg gyorshajtóból akadt bőven. Mint írják: „A vármegye közútjain hét nap alatt 798 gyorshajtóról készített felvételt a traffipax. Sebességtúllépés miatt 22 járművezetőt közigazgatási bírsággal, 89 sofőrt helyszíni bírsággal sújtottak, 2 vezetőt pedig figyelmeztetésben részesítettek." 

A Fejér vármegyei rendőrség végül megjegyzi, hogy a közlekedésbiztonsági helyzet javítása, a balesetek számának csökkentése érdekében továbbra is lehet számítani fokozott rendőri jelenlétre, valamint kamerák, sebességmérő berendezések és drónok segítségével történő közlekedésrendészeti ellenőrzésekre. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!