Hét hasznos tanács

2024.07.03. 20:00

Rendőrségi intelmek az EFOTT-ra - ezekre érdemes figyelni!

A Fejér vármegyei rendőrség idén is segíti a július 10-én, szerdán kezdődő velencei fesztivál biztonságának fenntartását, amely Magyarország egyik legrégibb és legnépszerűbb egyetemi programja.

Kecskés Zoltán

Érdemes megfogadni a a rendőrség tanácsait, hogy a kikapcsolódás valóban önfeledt lehessen.

Fotó: Fehér Gábor / Archív

Az egyenruhások közlése szerint, a nyári fesztiválok felejthetetlen élményeket nyújtanak, de nem szabad megfeledkeznünk a biztonságról sem! Hasznos tanácsokkal látják el, az alig egy hét múlva induló EFOTT-ra érkezőket:

1, Ne vigyenek magukkal nagy értékű tárgyakat! Telefont, pénztárcát, iratokat mindig tartsák biztonságos helyen, lehetőleg belső zsebben, vagy zárható táskában! Lehetőség szerint éljen a prepaid kártyás fizetési lehetőséggel és csak a szükséges összeget töltsd fel!
2, Ha autóval érkeznek, mindig zárják be, ablakait húzzák fel, és látható helyen értékes dolgot ne hagyjanak!
3, Érkezéskor tájékozódjanak a fesztivál területéről! Ismerje meg a kijáratokat, elsősegélynyújtó pontokat és rendőrség, valamint a biztonsági szolgálat elérhetőségét!
4, Soha ne fogadjanak el idegentől innivalót! Fogyasszanak elegendő vizet, és ügyeljenek a megfelelő táplálkozásra, pihenésre is! 
5, Soha ne vezessenek alkohol hatása alatt! Előre tervezzék meg a haza utat!
6, Ne maradjanak egyedül! Társaikkal előre beszéljék meg, hol találkoznak, ha valaki eltűnne! 
7, Kerüljék a gyanús helyzeteket és személyeket! Ha mégis ilyet tapasztalnának, értesítsék a biztonsági szolgálatot, vagy a rendőrséget! Baj esetén segítsenek másokon és hívják a 112-es segélyhívó számot!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!