Úrhidai tűzeset

3 órája

Több mint 50 millió forintos tűzkár

A mai napon kora hajnalban Úrhidán keletkezett tűzről előzetesen beszámoltunk hírportálunkon. Az esetről a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságtól kértünk és kaptunk részletes és újabb információkat.

Tóth Sándor

A tűz martalékává vált két traktor és a hozzájuk tartozó mezőgazdasági gépek, egy személygépjármű, egy pick-up, valamint egy utánfutó

Fotó: Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A rendkívüli eseményről Rabóczki Zsolt tűzoltó alezredes, helyettes szóvivő tájékoztatta lapunkat. Elmondta, hogy a tűz Úrhidán egy családi ház udvarán található csarnoképületben keletkezett a Táncsics utcában. A székesfehérvári, pétfürdői, pusztaszabolcsi hivatásos tűzoltók és a Sárvíz Tűzoltó Egyesület önkéntesei a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával áramtalanították az épületet és megakadályozták a tűz továbbterjedését. A gyors beavatkozás ellenére a tűz martalékává vált egy személygépjármű, egy pick-up, két traktor és a hozzájuk tartozó mezőgazdasági gépek, valamint egy utánfutó. A csarnokban fémhordókban gázolajat és mintegy ötven mázsa műtrágyát is tároltak.

Mint arról hírt adtunk, a környék lakói arra ébredtek, hogy erős robbanásokat, illetve durranásokat hallottak. A robbanásszerű hanghatásokat feltételezhetően a gépjárművekben és a hordókban tárolt üzemanyag heves égése okozhatta – a helyettes szóvivő szerint. Megtudtuk azt is, hogy a tűz által okozott kárérték meghaladta az ötven millió forintot, emiatt a katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja a keletkezésének az okát.

Rabóczki Zsolt alezredes a katasztrófavédelem nevében ezúttal is felhívja a lakosság figyelmét, amennyiben káresetet észlelnek azonnal hívják a 112-es segélykérő telefonszámot. A pontos cím megadásával, továbbá az esemény részletes leírásával nagyban segítik munkájukat. A kiérkező tűzoltó egységek munkáját megkönnyítik, ha szabaddá teszik a közlekedési utakat, az esetlegesen útban lévő gépjárművekkel odébbállnak. Amennyiben információjuk van az épületben tartózkodó személyek számáról, egészségi állapotáról, a tárolt anyagokról, lehetséges veszélyforrásokról, arról tájékoztassák a beavatkozó egységet. Abban az esetben, ha nem veszélyezteti testi épségüket, az épület áramtalanítását és a gázelzárást is szükséges elvégezni a további károk megelőzése céljából. Ne torlaszolják el a tűzcsapokat, hozzáférhetőségüket ne akadályozzák.

Minden tűzesetet, az eloltottat is, be kell jelenteni a tűzoltóságra. Célszerű a gépjárműveken túl az ingatlanokra, nagy értékű ingóságokra biztosítást kötni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!