Egy kattintás, amely életeket menthet!

2024.07.03. 14:00

Többen is azért vesztették életüket idén Fejérben, mert nem voltak bekötve!

A közlekedési balesetek, azon belül is a halálos kimenetelűek a legtöbb esetben elkerülhetőek lennének, a gépjárművezetők figyelmetlensége és felelőtlensége miatt történik. Erről szól a rendőrség legújabb közleménye is, amelyben a felelősségteljes közlekedésre hívják fel a figyelmet!

Kecskés Zoltán

Elég egy mozdulat!

Fotó: DM /Archív

Ahogy korábban beszámoltunk róla, sokkoló számokat közölt a rendőrség a hétvégi balesetekkel kapcsolatban. Az ORFK Kommunikációs Szolgálata által kiadott statisztikából kiderült, június 28-án 0 óra és június 30-án 24 óra közötti időszakban az egyenruhások összesen 146 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, melyből két halálos kimenetelű közlekedési balesetben három ember vesztette életét, 40 súlyos és 104 könnyű sérüléssel végződött.

A Fejér vármegyei rendőrség minap megjelentett bejegyzésükben pedig a biztonsági öv használatára hívják fel a figyelmet: „Tartsd be a szabályokat és mindig kösd be magad!" – kezdik felhívásukat.

Közleményükben leírják, hogy az idei év első hat hónapjában Fejér vármegyében bekövetkezett személysérüléses közúti közlekedési baleset során a sérültek mintegy 10 százaléka nem használta a biztonsági övet. Sajnos történt olyan baleset is, amely során kizuhantak az autókból a biztonsági övet nem használók és életüket vesztették.

Kiemelik, vitathatatlan tény, hogy a passzív biztonsági eszközök használata nélkül jelentősen megnő a súlyos, vagy akár a halálos sérülések bekövetkezésének kockázata. A baleseti adatok alapján elmondható, hogy a halálos kimenetelű ütközéses balesetek nagy részében a nyak és a mellkas sérül, tehát a fő cél ezeknek a sérüléseknek a megakadályozása, amelyhez a hárompontos öv adja a legnagyobb védelmet.

Továbbá felhívják a figyelmet arra is, hogy munkatársaik a közlekedésbiztonsági helyzet javítása érdekében folyamatosan ellenőrzik a vármegye útjain közlekedőket, és igyekeznek kiszűrni mindazokat, akik a passzív biztonsági eszközöket – biztonsági övet, gyermekbiztonsági rendszert, motoros bukósisakot – nem használnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!