A szomszéd hívott segítséget

2 órája

Ásóval ütötte és szúrta, ahol csak érte

Bokányi Zsolt

Fához kötözte és ásóval verte

Fotó: az alapítványtól

„Mi úton vagyunk. Rendőrségi riasztást kaptunk!” írták a Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítvány munkatársai egy üzenetben. A saját gazdája akarta ugyanis agyonverni a kutyáját Sárosdon. Előbb egy fához kötözte, majd egy ásóval kezdte el ütni és szurkálni. A kutya egyetlen szerencséje az volt, hogy a 87 éves gazdája rosszul mérte fel az erőviszonyokat, és nem volt ereje véghez vinni elhatározását, miszerint végez a kutyával. Sajnos, ennek ellenére is komoly sérüléseket okozott a jámbor állatnak. 

Ásoval támadta meg
Három fogát is kiverték az állatnak! 
Fotó: az alapítványtól

Ahogyan azt Kovács Violettától, az alapítvány elnökétől megtudtuk a kutya gazdája az ásóval esett neki a kutyának, három fogát kiverte, a pofáját két helyen is átlyukasztotta, a szája végigszakadt, a feje tetején és a lapockáján is mély szúrt sebek voltak találhatók. Elmondása szerint őket nem engedték be az udvarra, ahol a kutya bántalmazása zajlott, a rendőrök hozták ki a több helyen is súlyosan sérült állatot. Az elkövetővel nem sikerült beszélniük, nem derült ki mi volt a bántalmazás indítéka, de az idős ember lánya elmondta, hogy nagyon szégyelli magát az apja helyett is, és tízezer forinttal hozzájárult az egyesület üzemanyag költségéhez.

Több sebet is kapott a kutyus
Fotó: az alapítványtól

A kutyát jelenleg egy klinikán kezelik, és természetesen a súlyos sérülései miatt egy darabig benn is tartják, majd az állapotától függően, ha az orvosok engedik az alapítvány gondozásába kerül mindaddig, amíg egy másik gazdát nem találnak a bántalmazott állatnak. Az alapítvány munkatársai kimondottan hálásak a fehérvári rendőr járőröknek, és nagyon köszönik  nekik a segítséget, illetve az empatikus, gyors, és az állatvédelmi törvényekben lefektetetteknek megfelelő intézkedést!

Az ásó hegye több helyen is mély sérülést okozott
Fotó: az alapítványtól

Végül pedig néhány gondolat a kutya életét megmentő alapítványról, úgy, ahogy ők bemutatkoznak oldalukon:

A több mint tízéves fennállásunk alatt, már magunk sem tudjuk, hány kutyát mentettünk. Sok-sok ezret, igaz nem számokban mérjük a sikerünket, hiszen nem arra törekszünk, hogy minél előbb gazdához menjen egy kutya. Híresek vagyunk a szigorú örökbeadási követelményeinkről, azonban ezt csak és kizárólag a védenceink érdekében tesszük! Mi azt szeretnénk, hogy a védenceink mind-mind olyan helyre kerüljenek, ahol családtagként szeretik őket, és családtagként élhetik le az életüket. Minden mentett kutyánkat az örökbeadás előtt először megfigyeljük. Tesszük ezt annak érdekében, hogy minden védencünknek a természetéhez leginkább illő gazdit találhassuk meg, és elkerüljük, hogy esetleg betegen adjunk gazdához egy kutyát. Természetesen így is előfordulhat, hogy a kiválasztott kutyának olyan egészségügyi problémája van, ami nem derül ki a nálunk eltöltött pár hét alatt, de ez egy tenyésztőnél vásárolt kutya esetében is előfordulhat. Idős emberek is megkeresnek minket, mondván, hogy egyedül maradtak, kéne nekik egy kölyökkutya. Ilyen esetekben sajnos, nem tudunk segíteni. Egy fiatal németjuhász semmiképpen sem idős emberek mellé való. A kutya mozgásigénye, viselkedése már teljesíthetetlen kihívás elé állít egy idős embert. Kérjük, ilyen esetekben egy korban önökhöz illő kutya örökbefogadásán gondolkozzanak!

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!