Nem működött a törölközőszéf

2 órája

SMS buktatta le a csalókat a Velencei-tónál

Bár a rendőrség már többször felhívta a strandolók figyelmét, hogy értékeiket ne a „törölközőszéfbe", azaz fürdőlepedő alá rejtsék, mert tolvajok könyörtelenül lecsapnak, ahogy tették azt a minap a velencei strandon, az SMS-es értesítésekkel azonban nem számoltak.

Kecskés Zoltán

Kattant a bilincs a tolvajokon.

Forrás: Fejér vármegyei rendőrség

A tolvajok valószínűleg úgy érezték, tökéletes bűntényt hajtottak végre, ám mint tudjuk olyan nincs. Ahogy a Fejér vármegyei rendőrség beszámolójából kiderül, hogy egy nő értesítette a rendőrséget augusztus 12-én délután arról, hogy eltűnt egy velencei strandról a törölközője alá tett táskája, melyben családjának iratai, pénz, mobiltelefonok és bankkártyák voltak. Elmondta a helyszínen a rendőröknek azt is, hogy a náluk maradt telefonokra a táska ellopását követően több SMS-t kaptak arról, hogy éttermekben, büfékben és trafikban fizettek a bankkártyákkal. Miközben a járőrök felkeresték azokat a helyeket, ahol a tolvajok vásároltak, további értesítések érkeztek újabb éttermi fogyasztásokról.

csalók_sms_törölköző
Ettek, ittak, dohányboltban vásároltak a tolvajok
Forrás: Fejér vármegyei rendőrség

A rendőrök gyors közbenjárásának hála, a bejelentés után néhány órával végül egy agárdi büfében érték tetten az elkövetőket, akik időközben egy másik strandoló pénztárcáját is ellopták, és az abban talált bankkártyát is használták. A két érdi tettest, egy 49 éves és egy 43 éves férfit lopás, valamint információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!