Nem ez volt az első próbálkozása

2024.08.13. 16:00

Székesfehérváron fogták el a betörőt

Zalaegerszegi betörőt fogtak el Székesfehérváron. Az elkövető a szellőztetés miatt éjszakára nyitva hagyott ablakon surrant be, majd az összeszedett értékekkel távozott, de nem sokáig örülhetett a zsákmánynak.

Gombor Lili

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Székesfehérvárról, a Toronysorról érkezett bejelentés a rendőrségre augusztus 9-én hajnalban, miszerint egy ismeretlen bemászott egy társasház földszinti erkélyére a nyitott ablakon keresztül, a szúnyogháló feltolásával bejutott a lakásba, majd felkapta az alvó sértettek táskáit, bennük pénzzel, személyes iratokkal, bankkártyákkal és értékes ékszerekkel, majd elmenekült. A mozgásra felriadó sértettek nem sokkal később SMS-t kaptak arról, hogy bankszámlájukról pénzt emeltek le – osztotta meg az eset részleteit a Fejér vármegyei rendőrség közösségi oldalán.

A rendőrök a Széchenyi utcában fogták el a 37 éves feltételezett elkövetőt, akinél kábítószergyanús anyagot és az ellopott értékek egy részét is megtalálták. Az előállított zalaegerszegi lakosról kiderült, hogy körözés alatt áll, mivel nem fizetett meg egy korábbi pénzbírságot, valamint összefüggésbe hozható egy négy nappal korábbi bűncselekménnyel is. Akkor egy székesfehérvári oktatási intézményben őrizetlenül hagyott hátitáskából vitt el pénzt és bankkártyát; ami miatt szintén felelnie kell. A nyomozók kezdeményezték az elkövető letartóztatását.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában