Több millióval rövidítettek meg

2 órája

Megdöbbentő online átverés – ehhez azért pofa kell!

A kurzor mozgását is látta a képernyőn, mikor kiürítették a számláját a csalók. A dunaújvárosi áldozatnak közel 3 millióba fájt az online csalók trükkje.

Kecskés Zoltán

Új szintre léptek az online csalások Magyarországon!

Forrás: pexels

Az elmúlt napokban szomorú és egyben megdöbbentő telefonos csalás látott napvilágot. Egy dunaújvárosi nőt ügyesen manipuláltak a csalók, és a szokásos „Ön nyert, küldök egy linket és kattintson rá, majd lépjen be a netbankjába” történettel sikeresen telepítették számítógépére az AnyDesk programot. És ami ennél is durvább, hogy a nő saját szeme láttára utalták el a pénzét egy ukrán számlára.

Szakértőnk videóban is elmondta, mire kell figyelnünk. A Fejér vármegyei rendőrség beszámolója szerint az áldozat tehetetlenül figyelte, hogy közel 3 millió forintja eltűnik. Az egyenruhások jó tanáccsal is szolgáltak a jövőre nézve:

Hallgass ránk! Az online és telefonos csalások kapcsán az egyik legfontosabb kármegelőzési eszköz a bankszámlás tranzakciós limit beállítása! Az összeget Te adhatod meg, és ha szükséges, csakis Te módosíthatod! És valódi bank nem kéri a megemelését! Csak a csalók...


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában