Megjött az újabb statisztika

2024.09.10. 18:30

Most gyalogosokat és kerékpárosokat is bírságoltak a rendőrök

A Fejér vármegyei rendőrök 47 gyalogost és 72 kerékpárost állítottak meg az év 36. hetében szabálytalan közlekedés miatt. Legsúlyosabb példaként a síneken való átkelést említhetjük tiltott helyen.

Kecskés Zoltán

Illusztráció: Nem mindegy hol kelünk át a vasúti síneken, tiltott helyen balesetveszélyes!

Fotó: pixabay

A közleményből még jó néhány esetet felsorolnak: kerékpárút szabálytalan használata gyalogos által, járda használata kerékpárútként, fényvisszaverő mellény hiánya lakott területen kívül sötétedés után, úttestre lépés körültekintés nélkül. 

47 gyalogost és 72 kerékpárost állítottak meg a rendőrök szabálytalan közlekedés miatt.
Forrás: Fejér vármegyei rendőrség

Mindemellett természetesen egyenruhásaink a közutakról sem feledkeztek meg: 52 olyan gépjárművezetővel Szemben intézkedtek a rendőrök az elmúlt héten, akik az előzés és elsőbbség szabályait nem tartották be. Az ellenőrzött sofőrök közül a kanyarodás és irányváltoztatás szabályait 16-an szegték meg, a követési távolságot pedig 10-en nem tartották be. Biztonsági öv használatának elmulasztása miatt a rendőrök 125 esetben intézkedtek és 6 ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában