Elfogták

3 órája

Autókból lopott egy férfi Székesfehérváron több millió forint értékben (videóval)

A Székesfehérvári Járási Ügyészség minősített lopás bűntette miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki három sértettől lopott el készpénzt, személyes okmányokat, ékszereket összesen mintegy 9 millió forint értékben.

Gombor Lili

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

A gyanúsított augusztus 26-án egy parkoló autó lehúzott ablakán benyúlva kinyitotta az autót, és az abban lévő pénztárcából kétszázezer forint készpénzt vitt el. A lopott készpénz az eljárás során nem került elő. 

A férfi legközelebb aztán szeptember 7-én egy székesfehérvári piac bejáratánál, az ott parkoló gépkocsi ajtajának tárolórekeszében elhelyezett kézitáskából lopott pénzt. Kihasználta a sértett figyelmetlenségét, és a táskából nyolcvanezer forint készpénzt, valamint személyes okmányokat lopott el. A lopási kár nyolcvanötezer forint volt, amely az eljárás során nem térült meg.

A gyanúsított szeptember 29-én ismét lecsapott, akkor az egyik székesfehérvári áruház parkolójában leállított autóból – szintén a sértett figyelmetlenségét kihasználva – kinyitotta az autót, amelyből ellopott egy női táskát a benne lévő 5 millió 700 ezer forinttal, 350 fonttal, 300 euróval, aranyékszerekkel és személyes okmányokkal együtt. A lopási kár 8 millió 300 ezer forint volt, amely az eljárás során szintén nem térült meg.

A gyanúsított bejelentett lakcímmel rendelkezik, azonban ott nem tartózkodik, munkahelye nincs, ellene körözést adta ki, így sikerült elfogni. Feltételezhető, hogy szabadlábon hagyása esetén meglépne a hatóságok elől. A gyanúsítottal szemben jelenleg több büntetőeljárás van folyamatban, többszörös visszaeső, így a bűnismétlés veszélye is fennáll. Ezért a Székesfehérvári Járásbíróság elrendelte a férfi letartóztatását – tájékoztatott a Fejér Vármegyei Főügyészség.

A letartóztatásról rendőrségi videó készült, amely itt érhető el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában