Cserbenhagyásos gázolás Székesfehérváron: életéért küzd a 16 éves áldozat, a rendőrség szemtanúk jelentkezését várja (videó)

Cserbenhagyásos gázolás történt Székesfehérváron kedd este. Egy 16 éves fiú szeretett volna átkelni a zebrán a gyalogosoknak szóló zöld jelzés alatt, mikor egy autó elgázolta. Az esetről a súlyosan megsérült fiú édesanyja számolt be közösségi oldalán. A rendőrség szemtanúkat keres, valamint segítségnyújtás elmulasztása bűntett és közúti baleset gondatlan okozása vétség gyanúja miatt indított nyomozást az ügyben.

Gombor Lili

Fotó: Illusztráció/pexels.com

Egy 16 éves fiatalt gázolt el egy autó kedd este Székesfehérváron, majd a sofőr, segítségnyújtás nélkül elhagyta a helyszínt – írta meg a Tények. A fiatal és barátai éppen chips vásárlás után sétáltak, amikor a tragédia történt. A zebrához nagy sebességgel érkezett egy kék Skoda, amely elütötte a 16 éves fiút. A balesetről a fiú édesanyja számolt be közösségi oldalán. "Felpattant a szélvédőre, majd a motorháztetőre, majd 6 méter után a betonra esett. A halálkocsi fékezés nélkül elhajtott, otthagyva a fiamat, mint egy eldobott papírzsebkendőt! A cipői elszórva körülbelül 6 méterre…" – írta az édesanya.

 

Cserbenhagyás miatt nyomoznak

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya segítségnyújtás elmulasztása bűntett és közúti baleset gondatlan okozása vétség gyanúja miatt indított nyomozást. Székesfehérváron, a Deák Ferenc utca 2. szám előtt egy autó egy 16 éves gyalogost ütött el 2024. október 8-án 19 óra 5 perc körül. A fiatal a baleset során megsérült, az autó vezetője megállás és segítségnyújtás nélkül továbbhajtott a helyszínről. A balesetről kamerafelvétel készült – olvasható a Police.hu oldalon.

 

Tanúk jelentkezését várják

A baleset körülményeinek tisztázása érdekében további tanúk jelentkezését várja a Székesfehérvári Rendőrkapitányság. A rendőrség kéri, hogy aki látta a balesetet vagy azzal kapcsolatban érdemi információja van, jelentkezzen személyesen a Székesfehérvári Rendőrkapitányságon vagy hívja a 06-22/541-600-as telefonszámot. Bejelentést tehet továbbá a 112-es segélyhívón vagy névtelensége megőrzése mellett a nap 24 órájában elérhető 06-80/555-111 Telefontanú zöldszámon.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában