Megrázó

2024.10.13. 20:00

Gyermek áldozatok az utakon: Sallai Nóra kisfiának tragédiája megrázta az országot

Sallai Nóra színésznő és kisfia szeptember 27-én szenvedtek balesetet, amikor autójukba belerohant egy nagy sebességgel érkező BMW. A gyermek a kórházban nem sokkal később elhunyt. A közlekedési baleset során elhunyt gyermekek, fiatalok tragédiája nyomán sokan a törvények szigorítását szeretnék. Fejér vármegyében az utóbbi években több olyan baleset történt, amelyeknek 18 éven aluliak estek áldozatául.

Gombor Lili

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

A közlekedési balesetek áldozatai között sok esetben kiskorúak is vannak. A gyermek áldozatok időről időre felhívják a figyelmet a közlekedés szabályainak betartásának fontosságára: arra, hogy soha, semmilyen körülmények között se szegjük meg a biztonságos közlekedés szabályait, ne üljünk ittasan, fáradtan és nem beszámítható állapotban volán mögé, és ne lépjük túl a sebességhatárt. Ezek a legalapvetőbb tudnivalók, amelyekről sokan még mindig nem vesznek tudomást, felelőtlenségük pedig súlyos, akár végzetes balesetekhez is vezethet. 

 

Jogsi nélkül vezetett: a 16 éves fiú egyik utasa kirepült az autóból és meghalt

Szabadegyház külterületén egy vezetői engedéllyel nem rendelkező fiatal nem az útviszonyoknak megfelelően választott sebességet és egy kanyarhoz érkezve balesetet okozott 2021. május 21-én éjjel – számolt be a balesetről akkor a Blikk. A fiatal által vezetett jármű először átsodródott a szemközti sávba, majd egy jelzőtáblának csapódott, amelynek következtében az oldalára billent és megpördült. Az ütközés következtében a járműben utazó négy fiatal közül hárman könnyebb sérüléseket szenvedtek, egyikük azonban kirepült a gépjárműből és a helyszínen életét vesztette.

 

Gyermek áldozat az M7-esen történt autóbalesetben

Szalagkorlátnak ütközött egy autó az M7-esen a Budapest felé vezető oldalon Tárnoknál 2021. augusztusában. A balesetben egy 10 éves lány olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy elhunyt.

 

Fel akartak vágni iskolatársuk előtt, ezért halt meg a 17 éves lány

Halálos baleset történt 2018 novemberében Seregélyesen. Két 17 éves fiú autóval vitt el az iskolába egy 17 éves lányt, ám mielőtt kitették volna az intézménynél, még gyorsultak egyet az autóval. Szemtanúk beszámolója szerint akár 160-nal is mehettek, és farolgattak is az úton, amikor az autó megpördült, és a fák közé csapódott. A szemtanúk azonnal a fiatalok segítségére siettek. Először a két fiúhoz rohantak oda, akik elöl ültek, és a becsapódáskor kirepültek az autóból. Csak percekkel később vették észre a lányt, aki a hátsó ülésen utazott. A lányon azonban a gyorsan kiérkező mentők sem tudtak segíteni.

 

Iskolakezdés előtt gázolta halálra a vonat a 14 éves Viktóriát

Iskolakezdés előtt három nappal, 2024 augusztusában gázolt halálra egy vonat egy 14 éves lányt az egyik székesfehérvári átjáróban. A fiatalnak esélye sem volt a baleset túlélésére. Információk szerint a lány zenét hallgatott, ezért nem hallotta az érkező szerelvény hangjelzését. A gyermek édesanyja összeomlott, egykori lakhelye, Iszkaszentgyörgy gyászol. Viktória a helyiek szerint egy rendkívüli gyermek volt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában