Találkozó

2017.09.17. 08:30

Több száz szemész jött össze az országból egy fehérvári továbbképzésen

Szombaton délelőtt kezdődött jubileumi országos szemészeti továbbképzés az egyik hotelben. A szakemberek új műtéti eljárásokat, technikákat is megvitatnak.

Bokros Judit

A Hotel Magyar Királyban találkoztak az ország különböző tájairól érkezett szemészek. A megjelenteket először Cser-Palkovics András polgármester, majd Reiber István, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház orvosigazgatója köszöntötte. Utóbbi a feol.hu-nak elmondta: az intézmény számos dolgozója vesz részt a találkozón. Szervezőként és résztvevőként így ismét adott lehetőség, hogy megmutassák, mit tudnak a betegellátásban. Ráadásul helyben cserélhetnek értékes szakmai tapasztalatot a távolabbról érkezett kollégákkal.

Közel 300 szakmabeli vett részt a rendezvényen, hogy szemészeti ismeretekkel gazdagodjon Fotók: Fehér Gábor

A rendezvény egyik főszervezője, Tóth Jenő főorvos 20 éve került a szemészeti osztály élére a fehérvári kórházban – derült ki. Ezen alkalomból ajándékkal is köszöntötték, majd a doktor rövid összefoglalót tartott az elmúlt két évtizedről. Lapunknak úgy nyilatkozott: a jubileum alkalmából úgy gondolta, érdemes egymás között megosztani, mennyi technikai fejlődés, műtéttani változás történt ez idő alatt. Rengeteget fejlődött például a szürkehályog-sebészet, az előadások sorában erről is szó esett.

Tóth Jenőt Cser-Palkovics András ajándékkal köszöntötte

Az egy napos találkozó közel 300 résztvevővel zajlik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában