Hidvégi-Üstös Pál

2017.10.19. 19:46

Maratonnal a Dunáért – az ultrafutó Ercsibe is betért

Zászlóval várták a polgármesteri hivatalnál Hidvégi-Üstös Pál magyar ultramaratonistát, aki a Duna teljes partvonalát futja végig. Eközben ejtette útba a folyóparti várost.

Bokros Judit

Győri Máté polgármester helybeliekkel fogadta Hidvégi-Üstös Pált, akit vendégül is láttak

Fotó: Pesti Tamás

Csütörtökön délután, a nyarat idéző időben érkezett meg Hidvégi-Üstös Pál ultramaratonista Ercsibe, ahol egy éjszakát töltött.

A sportoló szeptember 21-én indult el a Fekete-erdőben található Donaueschingenből, hogy tíz országot érintve eljusson a Fekete-tenger torkolatáig egy ukrán kistelepülésnél. Így körülbelül 3000 kilométert fut több mint két hónap alatt, a célba jutást ugyanis december elejére tervezi. Hidvégi-Üstös Pál e rendkívüli sportteljesítménnyel a Dunára mint környezetbarát közlekedési útvonalra, turisztikai célpontra, ivóvízbázisra, sportolási helyszínre kívánja felhívni a figyelmet. Ugyanezt teszi a Duna Régió Stratégia is, amelynek magyar elnöksége támogatja a sportolót.

Győri Máté polgármester helybeliekkel fogadta Hidvégi-Üstös Pált, akit vendégül is láttak
Fotós: Pesti Tamás

A stratégia éves fórumának első napját szerdán rendezték Budapesten, ahol Hidvégi-Üstös Pál is beszámolt addigi élményeiről. Csütörtökön pedig már Ercsiben volt, hogy iskolások és az Ercsi Kinizsi SE képviselőinek kíséretében lefusson a Duna-partig, majd megpihenjen a Csónakházban. Győri Máté polgármester zászlóval várta a kis csapatot a hivatalnál, hogy együtt tegyék meg a hátra lévő rövid távot. A sportolóval egy ideig együtt fut a 67 éves kárpátaljai Takár Károly. Mint megtudtuk, a 70 maratonnal a Dunáért vállalás jelenleg nagyjából félúton tart.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában