Helyi közélet

2017.10.14. 07:20

Párbeszéd a fiatalokkal az Új Nemzedék Közösségi Térben

SZÉKESFEHÉRVÁR – Fontosnak tartod, hogy legyenek olyan közösségek, ahova eljárhatsz barátaiddal? Ez volt az első kérdés.

Szabó Zoltán

Mégpedig az Új Nemzedék Közöségi Térben, ahol a Rólad szól! országos konzultációs sorozat harmadik találkozóját tartották. A mottó Nemcsak érted, hanem veled!. A főbb témakörök a nyelvtanulás, a munkaerőpiac, a helyi közösségek lehetőségei és a digitális világ. A tegnapi beszélgetést az EMMI háttérintézményeként működő Új Nemzedék Központ képzési vezetője, Sebestyén József vezette. Mint lapunknak elmondta, a sorozat lényege, hogy a fiatalok elmondhassák véleményüket az őket érintő és érdeklő témákban, ugyanakkor tájékoztassák is őket a legfontosabb kérdésekről, intézkedésekről. Például a helyben maradásról vagy külföldre távozásról, a digitális tudatosságról vagy éppen a médiafogyasztásról. Mindez egy „strukturált”, irányított beszélgetés, párbeszéd formájában történik. A konzultáción a fiatalok kaptak egy-egy telefont, és az applikáció segítségével válaszolhattak a kivetítőn megjelent kérdésekre. A válaszokat, azok megoszlását aztán kiértékelték, majd beszélgetés következett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában