Társadalmi integráció

2018.02.12. 16:19

Pusztaegresi fejlesztések, javuló életlehetőségek

A dél-mezőföldi város a terület- és településfejlesztési operatív program öt pályázatán összesen 1,7 milliárd forint támogatást nyert.

V. Varga József

A társadalmi együttműködés erősítését szolgáló program segítségével (65 millió forint) a pusztaegresi településrészen levő, leszakadó városi területen élők közösségi és egyéni szintű társadalmi integrációjára törekszenek – mondta el lapunknak Sükösd Tamás polgármester.

A projekt eredményeként javulnak a Pusztaegresen élő hátrányos helyzetű emberek életlehetőségei, elérhetővé válnak a foglalkoztatást, társadalmi integrációt, közösségfejlesztést, oktatást, iskolai felzárkózást, családsegítést, gyermekjóléti szolgáltatást, életvezetési tanácsadást, egyéni fejlesztést és szociális munkát biztosító programok.

A fejlesztés érinti a művelődési ház és a volt hivatali kirendeltség és tűzoltószertár épületét, de bizonyos átfedésekkel az orvosi rendelőt és az orvoslakást is. A pályázat egyik kikötése, hogy a fejlesztés csak belterületi ingatlanon jöhet létre. A képviselő-testület legutóbbi ülésén arról határozott, hogy az önkormányzat tulajdonát képező ingatlant (volt tűzoltószertár) belterületbe vonja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában