bátran és biztonságosan

2018.03.07. 18:00

Kerékpárút és új triálpálya épül Székesfehérváron

Mintegy húsz kilométer hosszúságú kerékpárút épül pályázati forrásokból a Székesfehérváron az elkövetkezendő években – hangzott el kedden este sajtótájékoztatón.

V. Varga József

A szponzori szerződéseket az egyesület nevében Bakurecz Ildikó írta alá a támogatást nyújtó cégek képviselőivel Fotó: Nagy Norbert

A Fejér Megyei Kerékpáros Sportegyesület működéséről és a városban tervezett kerékpáros fejlesztésekről tartottak sajtótájékoztatót a Rosettában. Amint Cser-Palkovics András polgármester kiemelte: Székesfehérváron az elkövetkezendő években mintegy húsz kilométer hosszúságú kerékpárút épül részben a terület- és településfejlesztési operatív program támogatásából, részben pedig a Budapest–Balaton kerékpárútnak köszönhetően. A polgármester a közösségek tenni akarásával, a közlekedési szemléletformálással és az élhető, fenntartható várossal kapcsolatos gondolatait is megosztotta hallgatóságával.

Bakurecz Ildikó ügyvezető a sportegyesület megalakulásáról, közösségformáló tevékenységéről, terveiről, kerékpáros és családbarát túráikról beszélt. Rendezvényeikre a gyakorló kerékpárosokat, de a kezdőket is várják, hiszen a túrák előtt a KRESZ szabályait is oktatják, valamint mentorok segítenek a technikai, ügyességi tudnivalókban. Elhangzott: Fehérváron új triálpálya épül a Városkapu ipari parkban. (Leegyszerűsítve a triál szakág épített akadályokon való egyensúlyozást és ugratást jelent kerékpárral.) Munkájukkal az extrém kerékpáros sportolók versenyeztetését is segíteni kívánják.

A szponzori szerződéseket az egyesület nevében Bakurecz Ildikó írta alá a támogatást nyújtó cégek képviselőivel Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

Czibere Gyula, a Magyar Kerékpáros Szövetség triál szakágvezetője kiemelte: az idén regionális és a magyar kupa versenyt is Fehérvárra szeretnének hozni. Minél többen üljenek kerékpárra, egyrészt egészséges, másrészt ezáltal egyre több lesz a kerékpáros sportoló is – tette hozzá. A sportegyesület támogatási szerződést írt alá egy szaküzlettel és szervizzel, akik a kerékpárokat adják a rendezvényekhez, valamint egy társasággal, akik a triálpálya építésére szolgáló telephelyet biztosítják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában