vörösfenyő kereszt

2018.03.30. 17:54

Keresztútjárás Szárligeten, újra felállították a Vértanúk keresztjét

A budapesti Szent Imre Városi Egyesület és a szárligetiek állították közösen a szárligeti Spici-hegy Zupa-tetőn a Vértanúk keresztjét 2002-ben.

Zsohár Melinda

A télen elkorhadt-kitört keresztet az idei nagypénteken pótolták, Gulyásné Tölcsér Mária helyi képviselő, a szárligetiek és az óbarok-nagyegyháziak kezdeményezésére. Többszáz méteren tucatnyian vitték vállukon a keresztet, Tessely Zoltán Fejér megyei és Bencsik János Komárom-Esztergom megyei országgyűlési képviselők is csatlakoztak a keresztútjáráshoz.

A vörösfenyő keresztet felváltva vitték a dombra, a képen Gulyás József szárligeti lakos, Tessely Zoltán országgyűlési képviselő és Mészáros Kartal, Óbarok-Nagyegyháza polgármestere, mögötte többen osztják meg egymással a terhet

A kereszt mellett állandóan lobog a magyar trikolór Molnár Tibor jóvoltából, ő cseréli az itt szinte mindig élénk szél által tépázott lobogót.

Fotók: Gulyásné Tölcsér Mária

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában