KIé lett a legjobb bor?

2018.04.14. 19:11

Borbarátok versenyeztek Enyingen

Kistérségi borversenyként indult a mára városi borversennyé vált rendezvény, melyet az Enying Öreghegyi Borbarát Klub és Enying Város Önkormányzata közösen szervezett meg április 14-én.

Szanyi-Nagy Judit

Tóth Tibor, az Enying Öreghegyi Borbarát Klub elnöke értékelte az első bort

Fotó: Szanyi-Nagy Judit/ Fejér Megyei Hírlap

A szombati tizenkilencedik alkalmon mintegy 140 bort kóstolt meg a soktagú zsűri, akik nem csak Fejérből érkeztek a helyszínre.

Tóth Tibor, az Enying Öreghegyi Borbarát Klub elnöke értékelte az első bort
Fotós: Szanyi-Nagy Judit/ Fejér Megyei Hírlap

– Minden induló plakettet és oklevelet kap a borához, amely arany, ezüst vagy bronz minősítést takar. Emellett helyi és abszolút győztest is hirdetünk fehér- és vörösbor kategóriában. Az ehhez kapcsolódó díjat, a kancsót a helyi Kató Balázs készítette. A város legjobb fehér- és vörösborának gazdája még egy extra elismerést is átvehet a balatonkenesei székhelyű Kelet-Balatoni Borrendtől: egy nagyarany oklevelet, amely a győztes gazdát feljogosítja arra, hogy a kenesei Vince-napi borbálon ingyen részt vegyen – mondta el lapunknak Tóth Tibor, az Enying Öreghegyi Borbarát Klub elnöke.

Hogy kik lettek idén az abszolút győztesek, hétfői Fejér Megyei Hírlapból kiderül.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában