Ismerjük meg a fogyatékkal élők mindennapjait

2018.06.05. 13:00

Értéket teremtő Esélynap a Városház téren

A június 12-ei Esélynapon játékos, interaktív formában ismerhetjük meg a fogyatékkal élő emberek mindennapjait.

Bokros Judit

Balról Braun Katalin, Brájer Éva és Farnady Judit, akik az Esélynap jelentőségéről beszéltek

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A fehérvári önkormányzat által támogatott, 18 fogyatékosügyi szervezet, valamint helyi vállalatok, önkormányzati intézmények összefogásával megvalósuló programról kedden beszéltek a Hiemer-házban.

Brájer Éva alpolgármester hangsúlyozta, milyen fontos lenne, hogy természetes módon tudjunk viszonyulni a hiányos képességű emberekhez is. Ebben segíthet az Esélynap, és igazi siker az is, hogy számos szervezet részvételével létrejött az Esélykör.

Farnady Judit, a Civil Centrum Közhasznú Alapítvány elnöke kifejezte örömét, hogy az előző évekhez képest most jóval szélesebb kör bevonásával valósulhat meg a rendezvény a Városház téren.

Balról Braun Katalin, Brájer Éva és Farnady Judit, akik az Esélynap jelentőségéről beszéltek
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A Fejér Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház munkatársa, az Esélynap programkoordinátora, Braun Katalin kiemelte: kipróbálható lesz például a tandembiciklizés bekötött szemmel, a vakvezető kutyával való közlekedés. Újdonságnak számít az Élő könyvtár, vagyis amikor egy fogyatékkal élő embertől személyesen, tabuk nélkül lehet kérdezni. A múzeum pedig érzékenyítő foglalkozásokkal csatlakozik a programhoz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában