Négy iskola költözhet az új létesítménybe

2018.06.16. 11:30

Egyre közelebb a fehérvári campus kivitelezése

Pénteki testületi ülésén a város önkormányzata elindította a középiskolai campus tervezésére és kivitelezésére vonatkozó közbeszerzést.

Majer Tamás

A tervekből, álmokból lassan valóság lesz, közeleg a Székesfehérvári Középiskolai Campus kivitelezése

Fotó: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

– Az utóbbi évtizedek egyik legfontosabb döntése – értékelt a szavazás utáni másodpercekben Cser-Palkovics András. A projekt magában foglalja a Vasvári-gimnázium új épületének kialakítását, a volt Ybl Általános Iskola elbontását, a Kodolányi- és a Tóparti gimi felújítását, bővítését. Utóbbi bővítése elsődlegesen a Szabadművelődés Háza igénybevételével valósulhat meg. Szintén a közbeszerzés tartalma, hogy a Kodolányi-főiskola volt A épületének alkalmassá kell válnia a Hermann László zeneiskola befogadására.

Öt fehérvári óvoda vezetőjének személyéről is döntött a közgyűlés. A Napsugár Óvodát Mályi Lilla, a Maroshegyi Óvodát Békésiné Kimiti Ágnes eddigi igazgatók vezetik tovább. A Ligetsori Óvodában Gelencsér Rita, a Felsővárosi Óvodában Kovács Jánosné lesz az igazgató. A Rákóczi Utcai Óvoda vezetője Simonné Juhász Ágnes lesz. A kinevezések öt évre szólnak.

Egy Budai úti társasház homlokzati felújításának támogatása is zöld utat kapott. Félmillió forint vissza nem térítendő támogatást és ugyanennyi kamatmentes hitelt kapnak. A harmadik 500 ezret maguk teszik hozzá. Elhangzott, üdvös volna, ha mind több társasház fordulna a városhoz hasonló kéréssel, ugyanis van még erre pénz a büdzsében.

Kiírták a Széchenyi, illetve a Horvát István utca kereszteződés bővítésének kiépítésére vonatkozó közbeszerzési eljárást is. Börgöndi fejlesztésekről is volt szó, ott is a közbeszerzés startolt el. A járda, csapadékcsatorna és parkoló építés lakossági fórumon elhangzott kérések következményei.

A tervekből, álmokból lassan valóság lesz, közeleg a Székesfehérvári Középiskolai Campus kivitelezése
Fotó: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

A belvárosi Bartók tér is bizonnyal új külsőt kap a jövőben. Az anno közösségi helynek megálmodott terecske tavaly igen jó helyszíne volt a dzsesszt muzsikáló Alba Regia Fesztnek. Egy támogatási kérelem beadásával kívánja kicsinosítani a város. Önerővel több mint 320 millió forintos fejlesztés lebeg most a tér fölött. Reméljük a legjobbakat!

Székesfehérvár rendezvénytechnikai segítséget nyújt a Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesületnek. A szervezet július 2-6. között előreláthatólag a Vörösmarty Színházban és a Zichy ligetben rendezi meg a Speciális Művészeti Fesztivált. Közel 800 fogyatékossággal élő ember mutathatja fel tehetségét!

Mint ismert, Magyarország bejelentkezett a 2021-es U21es labdarúgó Európa-bajnokság házigazdájának. Székesfehérvár, illetve a Sóstói Stadion is benne lenne! A közgyűlés felhatalmazta a polgármestert, tárgyaljon erről Magyar Labdarúgó Szövetséggel.

A fiúk a kilenc komponensűt kapták

A HPV-oltás kapcsán is döntést hozott a székesfehérvári közgyűlés pénteken: ahogy korábban is, a legmodernebb, kilenc komponensű oltóanyagra írtak ki közbeszerzési eljárást, vagyis az önkormányzat támogatásának köszönhetően a fehérvári fiúk ezt a vakcinát kapják a jövőben is ingyenesen. Az országban mindössze egy ilyen típusú oltóanyag van forgalomban, mégpedig a Gardasil 9. A HPV-oltások piacán ez váltja le négykomponensű társát, a Silgardot, amely már csak addig kapható egyébként a gyógyszertárakban, amíg el nem fogy.

S. Töttő Rita

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában