Tízéves a klub, de úgy érzik, van még dolguk

2018.07.26. 08:00

Gazdag múltra tekinthetnek vissza a sárhatvaniak

Nyolcvan ház, kétszázötven lakos. Sárhatvan Sárbogárd különálló településrésze dolgos, szorgos, tenni akaró emberekkel. „Ha én ezt a klubban elmesélem…” – mosolygunk össze Győriné Mariannal, a Sárhatvan Klub vezetőjével. Tízéves a baráti közösségük, születésnapra szövetkeztek!

V. Varga József

Néhányan a sárhatvani dalos asszonyok közül – Boldog születésnapot! Fotó: Gál Sándor

A klub 2008-ban alakult – vesszük sorra az éveket, a kezdeteket Győri Istvánné Mariannal. A tagok életkorát tekintve eléggé vegyes volt a kép, ezért nevükből elhagyták a nyugdíjas jelzőt. Azóta pedig egyre csak fiatalodnak…

Kis falujukért, a helyi közösségért nyitottan, összetartóan

Az egy évtized alatt számos környező és távolabbi település társklubjaival alakítottak ki gyümölcsöző kapcsolatokat, melyek közül mindvégig velük voltak és maradtak mezőszentgyörgyi, mezőszilasi, sárbogárdi, sárszentmiklósi és töbörzsöki barátaik.

A sárbogárdi Mozdulj a Városért Egyesület által életre hívott kolbásztöltő fesztiválokon a kezdetektől részt vesznek, és számos dobogós hellyel öregbítették kis falujuk hírnevét – meséli Győriné Mariann. Aztán mindjárt hozzá is teszi: de az eredményeken túl, ami igazán fontos, az az emberi kapcsolatokban érhető tetten.

– Tiszta szívvel mondhatjuk, nagyon gazdag a klubunk 10 éves múltja – fogalmazza meg Mariann. – És a gazdag múltban, e tevékeny években egy összetartó, lelkes és tenni akaró, az ötletekre nyitott és az ötletek megvalósítására mindig kész csapat közös munkája tükröződik.

Néhányan a sárhatvani dalos asszonyok közül – Boldog születésnapot!
Fotó: Gál Sándor

És a klub tagjai nem csendesedtek el, nem pihentek meg, úgy érezték, van még dolguk a hétköznapokban és az ünnepekben. Élő a barátság, élő a szeretet, sok örömmel, együtt egymásért. Kis falujukért.

A születésnapi ünnepség a klubról szólt, segítőikről és minden kedves vendégükről. Köszöntők sorjáztak: a Sárhatvan Klub legjelentősebb támogatóját, idős Pluhár Istvánt és feleségét meleg szavakkal köszöntötte Mariann. Azután színpadi produkciók következtek, a társklubok műsorát sztárfellépők színesítették, Szabó Noémi és Kovács Szilárd, a Budapesti Operettszínház művészei. Végül jó vacsorához szólt a nóta, a mulatság kivilágos kivirradtig tartott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában