adventi hangulatban

2018.12.01. 07:10

Sétáljon Ön is velünk a fehérvári ünnepi belvárosban – megéri! (képgalériával)

November utolsó napján nyitott a fehérvári adventi vásár, ezért megvártuk, míg kigyúlnak a fények, és a nyakunkba vettük a várost.

Tringli Alexa

Jóllehet advent első vasárnapjáig még nem ég minden belvárosi fény, mert ezeket Cser-Palkovics András és a IV. Adventi Jótékonysági Futás 12 év alatti győztese kapcsolják fel közösen, azért így sem fukarkodik a lámpásokkal a város. A Fő teret az égősorral díszített oszlopok szegélyezik, valamint az adventi vásár bódéjai is mind-mind ünnepi köntösben várják az érdeklődőket. Akikből nincs is hiány; ajándékokat is sokan vásároltak már, győzedelmes arccal és teli szatyrokkal indultak neki a fagyos éjszakának, míg az apukák és anyukák ennek a csípős hidegnek köszönhetően gőzölgő kürtöskaláccsal és forrócsokival próbálták haladásra ösztökélni csemetéiket.

A Zichy-liget koripályáját már javában „fagyasztották” ottjártunkkor, a fákra aggatott piros és sárga hógömbök és hópelyhek igazán télies-romantikus hangulatot árasztanak. Alig várjuk, hogy korcsolyát kössünk a lábunkra és teljes gőzzel mehetünk bele a karácsonyvárásba!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában