Folyamatos a növekedés

2018.12.08. 18:00

Videoton holding évzáró – Már nem kötnek akárkivel üzletet

Több száz dolgozó részvételével pénteken tartották a Videoton holding évzáróját, melyen Cser-Palkovics András polgármester is részt vett.

B. Kiss László

Lakatos Péter, Cser-Palkovics András, Széles Gábor és Sinkó Ottó az évzárón

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Széles Gábor elnök-vezérigazgató értékelésében elmondta: a közel 200 milliárdos árbevételű cégcsoport 2010 óta folyamatosan növekszik. Kilencezer a saját, és kétezer a kölcsönzött dolgozók létszáma.

Lakatos Péter vezérigazgató évzárón elmondott beszédéből kitűnt: a Videoton a jövőben mindinkább prémium termékek gyártójává válik. Ma már – mint fogalmazott – nem csupán vevőket, hanem jó vevőket keresnek. A Videoton a legnagyobb, tisztán magyar tulajdonú cégcsoport – húzta alá Sinkó Ottó vezérigazgató, aki harmadikként szólt.

Lakatos Péter, Cser-Palkovics András, Széles Gábor és Sinkó Ottó az évzárón
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Bemutatta, hogy amíg az elmúlt öt esztendőben összességében hat százalékot tett ki az infláció, addig ezen idő alatt az iparban 38 százalékkal nőttek a bérek, a holdingnál pedig – nominál­értéken – 59 százalékkal. A komoly létszámgondok miatt 90 ukrán munkavállaló fölvételére kényszerültek, akik nem keresnek kevesebbet magyar kollégáiknál.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában