Családsegítőket támogatnak

2019.01.14. 11:30

Fontos évindító társasági alkalom a VIII. Székesfehérvári Jótékonysági Estély

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete Székesfehérvári Csoportja és a Székesfehérvári Család- és Gyermekjóléti Központ a két kedvezményezettje a szombat este, a MOL Aréna Sóstó rendezvénytermében lezajlott VIII. Székesfehérvári Jótékonysági Estélynek.

Majer Tamás

Évenként új gazdája lesz ennek a hatputtonyos tokaji aszúnak

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A jelen idő azért indokolt, mert a befolyt támogatásokat innentől kezdve költik el. Három úton folyt be pénz: jegyeladások, szponzoráció és az estélyen megtartott borárverés révén. Utóbbi összege publikus: 4 283 000 forint jött össze a 18 tételből. Az árverés kiemelt darabja volt egy 1937-es hatputtonyos tokaji aszú, amelynek csak a kikiáltási ára félmillió forintot kóstált. Ez olyan lesz ezentúl, mint a foci-világbajnokságokon átadott trófea: a bor újabb és újabb megvásárlójának neve évenként fölkerül a nedűt őrző tartóra. A bor történetéről kettő pontban szólunk. Egy: maga az üveg nem az eredeti, ugyanis ezeket a borokat azért tízévente érdemes újrapalackozni, tehát maga a nedű is korábbi, tudtuk meg egykori tulajától. No, de dugóhúzót alighanem úgysem lát már ez a palack.

Hagyományossá vált

A szóban forgó tokajit anno Forgó Béla, az Alcoa-Köfém Kft. korábbi vezérigazgatója vásárolta meg. Tavaly bocsátotta árverésre. Az akkor kétmillió forint értékű aszút Sinkó Ottó, a Videoton Holding Zrt. vezérigazgatója ütötte le, majd odaajándékozta Miklósa Erikának. Az operaénekes most ismét felajánlotta. Információink szerint ezúttal a Swietelsky Magyarország Kft. kínálta érte a legtöbbet, övék a büszkeség.

Az eseményen Cser-Palkovics András polgármester elsőként arról beszélt, hogy a hagyományossá vált jótékonysági este – amely fontos évindító társasági alkalom –, a város egy új közösségi terébe költözött át, az új stadionba. A komplexum tulajdonosa a város, ezért annak fenntarthatósága, kihasználtsága érezhetően fontos az önkormányzatnak. Pénteken például még diákbálozók voltak ugyanitt, vagyis úgy tűnik, egyre inkább kapós rendezvényhelyszín a focisták otthona.

Évenként új gazdája lesz ennek a hatputtonyos tokaji aszúnak
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Kitérőnk végéhez értünk. A polgármester a jótékonysági este létrehozásáról beszélve a szombaton is háziasszonyként tündöklő Miklósa Erika világhírű operaénekest méltatta. (Jegyezzük meg, a „világhírű” jelzőt nem mi, hanem Szarka Tamás, a Ghymes frontembere illesztette a pályatárs neve elé.) A városvezető emlékeztetett, hogy korábban az Adventi Jótékonysági Futás is Miklósa Erika ötlete volt.

Miklósa Erika meghívására zenélt Fehérváron Szarka Tamás (szemben)
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Nemcsak advent idején

Cser-Palkovics úgy tapasztalja, hogy a jótékonysági este 130-140 vendége közül sokan visszajárók.

– E társasági esemény célkitűzése kettős volt. Egyrészt közösséget szervezni, erősíteni. A másik pedig: megadni a segítés lehetőségét azoknak, akiknek erre módjuk van – fogalmazott.

Arról is szólt, hogy ilyenkor, a hidegre fordult januárban is nagyon fontos segítséget nyújtani a rászorulóknak, nemcsak advent idején.

Sebők Jusztina, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete Székesfehérvári Csoportjának vezetője a köszönő szavak között arról nyilatkozott, hogy a támogatást szakmai programjaik megvalósítására használják fel. Szeretnék nyitottá tenni rendezvényeiket a város lakói számára. Örülne, ha kedvet kapnának akár az egy-két gyerekes szülők is arra, hogy nagycsaláddá váljanak!

Sebők Jusztina még több nagycsaládot szeretne
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A Székesfehérvári Család- és Gyermekjóléti Központ vezetője, Tisztl Henrik szintén arról beszélt, hogy programok lebonyolítására fordítják majd az adományt. Úgy érzi, saját maguk hitelességét is erősíti az a tény, hogy a város e kiemelt jótékonysági eseménye őket is kedvezményezettjéül választotta.

Miklósa Erika gondoskodott az este sztárfellépőjéről is, ő invitálta meg a Ghymesből is ismert Kossuth-díjas Szarka Tamást. Aki nem egyedül, hanem az őt meghívó énekesnővel és a Cserta Bandával játszott egy csokor szívfájdítóan gyönyörű dalt az egybegyűlteknek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában