játékos foglalkozások

2019.02.06. 14:30

Harmadszor nyerték el a Zöld Óvoda címet Fehérvárcsurgón

Zöld Óvoda címet nyertek és vidám témahetet tartottak a község óvodájában.

B. Kiss László

Két kis „bocs” a csurgói ovisok közül Fotó: Szabóné Veres Hajnalka

Bocsoda lett a múlt héten a csurgói tagóvoda, ahol témahéttel ünnepelték Gyertyaszentelő Boldogasszony időjósló napját. A jeles nap köré szervezett foglalkozások sok-sok játékos alkalmat kínáltak. Érzelmi töltést adott a hétnek, hogy minden gyermek mackót hozott otthonról – tájékoztatta lapunkat Wágner Tiborné tagintézmény-vezető.

– Építettünk nekik barlangot, csoportosítottuk őket fajtájuk, színük, méretük alapján. Meséltünk életmódjukról, utánoztuk lomha mozgásukat, ébresztgettük őket verssel, és énekkel biztattuk táncolásra őket. Mackófejdíszt készítettünk mindenkinek, s mackókká változtunk mi magunk is. A kis bocsok jól vizsgáztak a mozgásos feladatokban, a hólabda-akadályversenyen és a különböző képességfejlesztő játékokban – mesélte a pedagógus.

Két kis „bocs” a csurgói ovisok közül
Fotó: Szabóné Veres Hajnalka

– Hosszú évek óta munkálkodik a környezeti nevelésért elkötelezett nevelőtestületünk azon, hogy gyermekeinkbe elültessük a természet iránt érzett szeretetet, környezetünk védelmét. Ennek a munkának eredményeként óvodánk harmadszor nyerte el a Zöld Óvoda megtisztelő címet, amit a napokban vehettünk át a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban egy szakmai nap keretében – számolt be a fehérvárcsurgói óvoda vezetője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában