jeges vízbe ugrott

2019.03.15. 16:00

Bátorságért Érdemjellel tüntették Lukács Sándor székesfehérvári tűzoltót

Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere Nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából egy közúti balesetnél tanúsított kiemelkedő helytállása, bátor magatartása elismeréséül Bátorságért Érdemjelet adományozott, egyben jutalomban részesítette Lukács Sándor tűzoltó törzszászlóst.

Katasztrófavédelem

Fotó: Katasztrófavédelem

A székesfehérvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság különlegesszer-kezelője az elismerést az 1848. március 15-i forradalom 171. évfordulója alkalmából a Belügyminisztériumban rendezett központi ünnepségen vette át március tizennegyedikén.

Lukács Sándor tűzoltó törzszászlós a közelmúltban egy jeges vizű csatornába borult személygépkocsihoz a székesfehérvári tűzoltóság pálya szerével elsőként kiérkezve azonnal megkezdte a mentést és felderítést, testi épségét sem kímélve a jeges vízbe ugrott. Mivel a jármű ajtóit zárva találta, ezért a víz alatt kezével kifeszítette az autó ajtókeretét, melynek következtében az ablak betörött, így a nem sokkal később, a tűzoltó gépjárműfecskendővel megérkező bajtársaival közösen át tudták vizsgálni a gépkocsi utasterét, ahonnan a sofőrt az ablakon át kiemelték a járműből.

Fotó: Katasztrófavédelem

Lukács Sándor 2003-ban kezdte hivatásos tűzoltói szolgálatát. A káreseteknél kimagaslóan látja el feladatait, a napi szolgálatellátás során rendszeresen plusz feladatokat vállal. Az új felszerelő, kezdő tűzoltó kollégák továbbképzését és beilleszkedésük elősegítését saját feladatának tekinti, számukra jó példát mutat. Szolgálatellátása, szakmai elhivatottsága nagymértékben hozzájárul az újonnan felszerelt tűzoltók szakmaszeretetének megerősítéséhez, a szolgálati csoportba történő beilleszkedésükhöz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában