díjak, elismerések

2019.03.17. 07:15

Csákvárért dolgoznak kitüntetett lakói

„A pillanat, amelyet élünk, komolyabb teendőkre szólít bennünket”, idézte Jókait ünnepi beszédében Illés Szabolcs polgármester, aki az 1848-as pesti események felelevenítése mellett olyan honvédek neveit is megemlítette, akik csákváriként harcoltak a szabadságharcban és akik közül többek sírját évek óta megkoszorúzzák a helyi általános iskola diákjai.

Borsányi Bea

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Ezek az iskolások, mint minden évben, műsort is adtak, ezúttal a szanatórium kultúrtermében, amely zsúfolásig telt a borongós péntek délutánon. Az idei ünnepség abban is különbözött a korábbiaktól, hogy dupla műsorral lepték meg az egybegyűlteket, ugyanis a diákok mellett a Nívót Produkció „Mária a mi főhadnagyunk” című zenés ünnepi előadásának is tapsolhatott a közönség. Ami viszont a szokásoknak megfelelően zajlott, az a Csákvárért Díjak átadása volt, amelyre minden évben március 15-én kerül sor.

Idén ketten vehették át a kitüntető címet: a Csákvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület nevében Farkas-Bozsik Gábor, az egyesület parancsnoka, valamint Kunstár Béla Mártonné, aki a város zenei életében vállal évtizedek óta szerepet. Ugyancsak az ünnepségen adományozták a város zászlóját a Csákvári Polgárőrségnek, amelyre több szervezet is felkötötte zászlószalagját. Az esemény végén az ünneplők fáklyás menetben vonultak a Hősök Emlékművéhez, amelyet megkoszorúztak.

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában